Dementieklok Twemco BQ-12, zilver
910999

Dementieklok Twemco BQ-12, zilver

Volautomatische dementieklok (wandmodel) met grote wijzerplaat. Begrijpelijke en zeer goed afleesbare klok.

Artikelnummer
910999
Merk
Twemco
Model
BQ-12
Stroomvoorziening
1x penlite batterij
Garantie
2 jaar
Levertijd
Tijdelijk niet leverbaar
Normaal
199,00
Prijs (incl. 21% BTW)
€ 159,00
0
Meer over dit product

Vanaf het moment dat iemand de eerste dementieverschijnselen krijgt, slaat hij/ zij geen beelden meer op. De laatste beelden verdwijnen het eerst. Moderne spullen worden niet meer als zodanig herkend. De vormgeving van een klok is dus belangrijk. Een dementieklok moet herkenbaar zijn als zijnde een echte klok. De dementieklok van Twemco heeft bij uitstek een herkenbare vormgeving: de wijzerplaat is nog echt en het datum-flipmechanisme herinnert aan vroegere tijden.

Omdat iemand met dementie moeite heeft met het verwerken van informatie, moet de hoeveelheid informatie beperkt blijven. Met de tijd en de datum heeft de gebruiker in een oogopslag alle benodigde informatie. Meer informatie werkt verwarrend. De dementieklok van Twemco is daarom begrijpelijk, zonder overbodige functionaliteiten.

De Nederlandse dag en datum worden extra groot weergegeven en zijn daardoor overal vandaan opvallend goed afleesbaar! Zelfs bij fel zonlicht! Dit maakt de klok ook geschikt voor mensen die slecht zien! Deze dag en datum verspringen automatisch en kloppen dus altijd (incl. schrikkeljaar). Fabrikant Twemco, opgericht in 1956, is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische dementieklokken en is hiermee uniek in de wereld! Het resultaat is een probleemloze klok met veel gepatenteerde uitvindingen. Deze klok is zelfs de meest gebruikte klok in zorg- en verpleeginstellingen.

Waarom een wandmodel dementieklok? Een wandmodel heeft veel voordelen. Zo neemt een wandklok geen ruimte in en kan een wandklok niet worden omgestoten. De tijd en datum zijn overal vandaan goed zichtbaar en zo kan de gebruiker altijd even 'spieken'. De knoppen voor het eenmalig instellen van de tijd en de datum, zitten aan de achterkant, zo kunnen de instellingen dus nooit onbedoeld worden gewijzigd.

Mocht u toch een tafelmodel prefereren, dan is de Dementieklok BQ-38 een goed alternatief. De cijfers en letters die de dag en datum weergeven, zijn even groot als die van dit wandmodel!

Een Nederlandstalige handleiding wordt meegeleverd. Hiermee stelt u de klok snel en goed in.

naam_afbeelding Twemco klokken dragen bij aan herstel (Video)

Specificaties

Afmetingen: 30,5 cm breed, 38 cm hoog en 7,5 cm diep.
Cijfers en letters v/d dag- en datumaanduiding respect. 3,5 en 2,5 cm hoog.
Stroomvoorziening: 1x penlite batterij (meegeleverd).
Diameter cijferwijzerplaat: 24 cm.
Duits kwarts uurwerk.
Leverbaar in mat-zilver, wit en zwart
Lees hier veel gestelde vragen over de Twemco Dementieklok

Bijpassend

Alternatief

hulpmiddelen

Heeft u vragen? Bel 0294 269 851

  • Gratis verzending vanaf €75
  • 14 dagen zichttermijn (m.u.v. hygiëne artikelen)
  • Ook achteraf betalen