Dementieklok | Online Kopen - Laagste Prijs

Fabrikant Twemco maakt kwalitatief hoogwaardige dementieklokken. En dat al zo'n zeventig jaar. Dankzij continue doorontwikkeling zijn de klokken nauwkeurig en probleemloos. De Twemco dementieklokken zijn snoerloos en werken een jaar lang moeiteloos op maar 1 batterij. Een groot pluspunt is de vormgeving. Deze doet aan vroeger denken. En juist voor mensen met dementie is die herkenbaarheid belangrijk! Daarbij draagt de klok bij aan een veilig gevoel door de traditionele wijzerplaat. Kortom, een effectief en beproefd hulpmiddel. Er bestaan veel dementieklokken. De kwaliteit en de mate van nut voor de gebruiker lopen sterk uiteen. Qua prijsstelling zit Twemco in de middenmoot. ZorgVoordeelwinkel.nl biedt de Twemco dementieklok online aan voor de laagste prijs! 10 veel gestelde vragen en alle specificaties vindt u onderaan deze pagina!
 

Hulpmiddelen met de beste prijs-kwaliteitverhouding, razendsnel en foutloos geleverd!

  • Meest uitgebreide assortiment van NL
  • Ook telefonisch bestellen: 0294 269 851
  • 30.000+ tevreden klanten
  • Ruim 3.000 artikelen
10 veel gestelde vragen en specificaties

1). Houdt de Twemco dementieklok rekening met het schrikkeljaar?
Ja, deze dementieklok, ook wel kalenderklok genoemd, houdt hier rekening mee! Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische dementieklokken.

2). Weet de dementieklok uit hoeveel dagen elke maand bestaat?
Ja, de dementieklok van Twemco is volledig automatisch en weet daarom altijd precies hoeveel dagen elke maand heeft. De datum hoeft dus nooit te worden aangepast. Bij niet-automatische dementieklokken moet de datum elke dag worden worden aangepast; elke maand telt ook standaard 31 dagen. Deze klokken zijn herkenbaar aan de 2 of 3 knopjes bovenop voor het dagelijks kunnen verzetten van de dag en datum. Dit zijn gadgets en niet bruikbaar voor mensen met geheugenproblemen. Twemco produceert deze klokken niet; Twemco produceert alleen volautomatische dementieklokken.

3). Is de datum altijd goed afleesbaar?
Door de grootte van de cijfers en letters, resp. 3,5 en 2,5 cm hoog (geldt voor alle modellen!) en de kleurstelling (wit op zwart) is de datum, zelfs bij fel zonlicht, altijd goed af te lezen (afleesbaar tot 12 meter!). Dit maakt de Twemco klok ook geschikt als seniorenklok en zelfs als klok voor slechtzienden.4). Wandklok of tafelklok?
Een wandklok heeft een aantal voordelen. Zo neemt een wandklok geen ruimte in; is een wandklok overal vandaan goed zichtbaar en kan een wandklok niet worden omgestoten. Bovendien zitten de instelknoppen voor de tijd, dag en datum aan de achterkant van de dementieklok, zodat deze nooit onbedoeld kunnen worden gewijzigd. Mocht u toch een tafelmodel prefereren, dan is de Twemco BQ-38 een goede keuze. Ook deze klok is snoerloos en dus altijd gemakkelijk (ver)plaatsbaar.

5). Zit er een normale batterij in de Twemco dementieklok?
Ja, in de klok zit een gangbare batterij, deze wordt meegeleverd. Deze batterij (slechts 1) stuurt de tijd én de datum aan, dit garandeert een zuinige en probleemloze werking. Twemco is hiermee uniek in de wereld!
Tafelmodel BQ-38: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd, de klok zal op deze batterij 1 jaar goed werken;
wandmodel BQ-12: 1x AA batterij (1,5 V), ook wel penlite genoemd, de klok zal op deze batterij 1 jaar goed werken;
wand-/ tafelmodel QD-35: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd, de klok zal op deze batterij 2 jaar goed werken.

6). Hoe degelijk is de Twemco dementieklok?
Een dementieklok van Twemco is degelijk (o.a. een Duits uurwerk) en betrouwbaar. Twemco is marktleider op het gebied van dementieklokken. In de klokken zitten veel geoctrooieerde uitvindingen verwerkt. Twemco kan inmiddels buigen op meer dan zestig jaar ervaring en heeft inmiddels al meer dan 1,5 miljoen klokken verkocht. Op de klok zit 2 jaar garantie.

7). Hoe gaat het met de zomertijd en wintertijd?
Een Twemco dementieklok werkt probleemloos; de klok is niet zender gestuurd en is dus niet afhankelijk van een binnenkomend signaal. Dit betekent wel dat u de zomer en wintertijd handmatig zal moeten aanpassen. Dit is zo gebeurd en vergelijkbaar met het verzetten van een normale klok. Alle overige instellingen blijven altijd behouden!

8). Is de Twemco dementieklok gemakkelijk in te stellen? Ook voor ouderen?
Ja, de klok is voor iedereen makkelijk en snel in te stellen. ZorgVoordeelwinkel levert een duidelijke Nederlandse handleiding mee! Het instellen is eenmalig.

9). Analoog (wijzerplaat) of digitaal?
Voor verwarde mensen en dementerende mensen is de Twemco dementieklok mét wijzerplaat het meest geschikt: de gebruiker kan klokkijken zoals hij/ zij het vroeger geleerd heeft. De secondewijzer maakt vrijwel geen geluid. De dementieklokken van Twemco zijn niet voor niets de meest verkochte dementieklokken van Nederland. Het wandklok model is zelfs de meest gebruikte klok in zorg- en verpleeginstellingen.

10). Wat is de levertijd?
ZorgVoordeelwinkel.nl levert altijd voor de laagste prijs en direct uit voorraad. Wanneer u op werkdagen vóór 17.00 uur online bestelt, heeft u de klok de volgende dag (óók op zaterdag!) al in huis. Bestelt u op een zaterdag of zondag, dan wordt de klok op de dinsdag bezorgd. Gratis verzending (binnen Nederland en België)! De zending is bovendien verzekerd. Geen enkel risico dus.
-> Met uitzondering van de tekst in onze webwinkel, wordt nergens de term 'dementieklok' gecommuniceerd. Niet op de factuur/ pakbon; niet op de klok zelf en ook niet op de verpakking of in de handleiding. Overal wordt de term 'kalenderklok' gebruikt. Tenzij u kiest voor achteraf betalen met Billink. Op de Billink factuur wordt dezelfde artikelnaam gebruikt als die in onze webwinkel.

Ervaringen

Geweldig fijn gevoel.
"Mijn moeder, onlangs 85 jaar geworden, kampt sinds een half jaar met een slecht geheugen. Voortekenen van dementie en in de dagelijkse praktijk natuurlijk erg onhandig als ze niet meer weet welke dag het is. Het "kruisje" op de agenda om de dagen door te strepen die zijn geweest, helpt niet meer; simpelweg omdat ze 's middags al niet meer weet, dat ze 's morgens al een dag heeft doorgestreept. Dus loopt ze al snel een aantal dagen "vooruit" en gaan er zodoende nogal wat afspraken de mist in. In verschillende huishoudwinkels (Hema, Mediamarkt, Action en ook Medipoint van de hulpmiddelen) gezocht naar een simpel klokje waarop de datum goed te zien is. Er zijn inderdaad verschillende datumklokken leverbaar, echter altijd slecht afleesbaar door te kleine cijfers en letters. Of goedkope klokjes met datum (Blokker) waarbij de dag/datum elke dag handmatig moet worden verzet. Op internet uiteindelijk die speciale automatische wandklok met duidelijke datum en dag-aanduiding gevonden. Eerste indruk; poeh; wel erg groot ding en geen goedkope dementieklok. Waarbij de thuiszorgwinkel ZorgVoordeelwinkel.nl overigens de goedkoopste aanbieding en goede recensies had en aldus online via internet gekocht. ZorgVoordeelwinkel leverde razendsnel en correct! Klok aan mijn moeder gegeven en op een duidelijke plaats in de woonkamer opgehangen, vlakbij haar agenda. En warempel; het werkt perfect; ik bel haar regelmatig op onregelmatige tijden en vraag haar dan welke dag het is. Zonder, op dat moment aan de telefoon, te hoeven "spieken" weet ze nu welke dag het is. Ze is er erg blij mee en voelt zich ook weer zelfverzekerd. Zich niet meer hoeven te schamen, dat ze alweer een afspraak heeft gemist en het fijne gevoel dat ze de dagelijkse dingetjes en afspraken weer onder controle heeft. En het brengt ook weer rust in haar leven; geen extra lasten en zorgen meer om de gemiste afspraken bij de dokter, fysiotherapie, ziekenhuis enz. weer opnieuw te moeten maken en inplannen. Kortom; het kost wat, maar dan heb je ook wat. Ga niet rommelen met goedkope alternatieven die uiteindelijk toch niet werken. De praktische kalenderklok van Twemco is het dubbel en dik waard en ik kan het iedereen, die moeite heeft met het geheugen, aanbevelen. En last-but-not-least; het geeft jezelf ook een geweldig goed gevoel om iets aan je dierbaren te kunnen geven, waarmee je ze echt goed kunt helpen en gelukkig mee kunt maken".
Dhr P.L. uit Sterksel

"Indertijd heb ik, op advies van de teamleider van het verpleeghuis/ revalidatiecentrum, deze dementieklok aangeschaft voor mijn moeder. Ze lag al een halfjaar in het verpleeghuis om te revalideren; ze was namelijk geopereerd en het herstel verliep moeizaam. Hoewel haar geheugen nog goed leek, had ze toch een beetje moeite gekregen met het onthouden van de juiste dag en ook het dagritme was een beetje zoek. Een klok met datum zou uitkomst bieden. Omdat het niet was toegestaan om een klok op te hangen, heb ik toen gekozen voor het tafelmodel van Twemco. Na wat zoeken naar de juiste plaats uiteindelijk gekozen voor een plaatsje op een klein tafeltje schuin tegenover haar bed. De dementieklok loopt op een batterij en dat is erg handig, een stopcontact in de buurt was niet nodig. Het resultaat bleek verbluffend; het zelfvertrouwen van mijn moeder kwam terug en zij werd weer de alerte vrouw die zij altijd geweest was. Ik ben ervan overtuigd dat de dementieklok haar herstel enorm geholpen heeft. Ze woont nu weer thuis en misschien is de dementieklok niet meer nodig. maar de klok heeft toch een prominente plaats in haar woonkamer gekregen. Dat de dementieklok er ook nog leuk uitziet, is dan een prettige bijkomstigheid!"
Mw v. G. uit Emmen

Koop online voor de laagste prijs bij ZorgVoordeelwinkel.nl