Waarom juist deze dementieklok?


1). Houdt de Twemco dementieklok rekening met het schrikkeljaar?
Ja, deze dementieklok, ook wel kalenderklok genoemd, houdt hier rekening mee! Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische dementieklokken.

2). Weet de dementieklok uit hoeveel dagen elke maand bestaat?
Ja, de dementieklok van Twemco is volledig automatisch en weet daarom altijd precies hoeveel dagen elke maand heeft. De datum hoeft dus nooit te worden aangepast. Bij niet-automatische dementieklokken moet de datum élke maand worden aangepast; elke maand telt dan standaard 31 dagen. Er bestaan zelfs klokken waarbij de datum elke dag moet worden verzet. Deze klokken zijn herkenbaar aan 3 knopjes bovenop. Dit zijn gadgets en niet bruikbaar voor mensen met geheugenproblemen. Twemco produceert deze klokken niet; Twemco produceert alleen volautomatische dementieklokken.

3). Is de datum altijd goed afleesbaar?
Door de grootte van de cijfers en letters, resp. 3,5 en 2,5 cm hoog (geldt voor alle modellen!) en de kleurstelling (wit op zwart) is de datum, zelfs bij fel zonlicht, altijd goed af te lezen (afleesbaar tot 12 meter!). Dit maakt de Twemco klok ook geschikt als seniorenklok en zelfs als klok voor slechtzienden.
 
Praktische informatie over klokken voor mensen met dementieverschijnselen

4). Wandklok of tafelklok?
Een wandklok heeft veel voordelen. Zo neemt een wandklok geen ruimte in en kan een wandklok niet worden omgestoten. De tijd en datum zijn overal vandaan goed zichtbaar en zo kan de gebruiker altijd even 'spieken'. De knoppen voor het eenmalig instellen van de tijd en datum zitten aan de achterkant van de dementieklok, zo kunnen instellingen nooit onbedoeld worden gewijzigd. Mocht u toch een tafelklok prefereren, dan is de Twemco BQ-38 een goede keuze. Ook deze klok is snoerloos en dus altijd overal makkelijk (ver)plaatsbaar!

5). Zit er een normale batterij in de Twemco dementieklok?
Ja, in de klok zit een gangbare batterij, deze wordt meegeleverd. Deze batterij (slechts 1) stuurt de tijd én de datum aan, dit garandeert een zuinige en probleemloze werking. Twemco is hiermee uniek in de wereld!
Tafelmodel BQ-38: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd, de klok zal op deze batterij 1 jaar goed werken;
wandmodel BQ-12: 1x AA batterij (1,5 V), ook wel penlite genoemd, de klok zal op deze batterij 1 jaar goed werken;
wand-/ tafelmodel QD-35: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd, de klok zal op deze batterij 2 jaar goed werken.

6). Hoe degelijk is de Twemco dementieklok?
Een dementieklok van Twemco is degelijk (o.a. een Duits uurwerk) en betrouwbaar. Twemco is marktleider op het gebied van dementieklokken. In de klokken zitten veel geoctrooieerde uitvindingen verwerkt. Twemco kan inmiddels buigen op meer dan zestig jaar ervaring en heeft inmiddels al meer dan 1,5 miljoen klokken verkocht. Op de klok zit 2 jaar garantie.

7). Hoe gaat het met de zomertijd en wintertijd?
Een Twemco dementieklok werkt probleemloos; de klok is niet zender gestuurd en is dus niet afhankelijk van een binnenkomend signaal. Dit betekent wel dat u de zomer en wintertijd handmatig zal moeten aanpassen. Dit is zo gebeurd en vergelijkbaar met het verzetten van een normale klok. Alle overige instellingen blijven altijd behouden!

8). Is de Twemco dementieklok gemakkelijk in te stellen? Ook voor ouderen?
Ja, de klok is voor iedereen makkelijk en snel in te stellen. ZorgVoordeelwinkel levert een duidelijke Nederlandse handleiding mee! Het instellen is eenmalig.

9). Analoog (wijzerplaat) of digitaal?
Voor verwarde mensen en dementerende mensen is de Twemco dementieklok mét wijzerplaat het meest geschikt: de gebruiker kan klokkijken zoals hij/ zij het vroeger geleerd heeft. De secondewijzer maakt vrijwel geen geluid. De dementieklokken van Twemco zijn niet voor niets de meest verkochte dementieklokken van Nederland. Het wandklok model is zelfs de meest gebruikte klok in zorg- en verpleeginstellingen.

10). Waarom wordt het jaartal niet getoond?
Iemand met dementie heeft moeite met het verwerken van informatie; de hoeveelheid informatie moet daarom beperkt blijven. Met de tijd en de datum heeft de gebruiker in één oogopslag alle benodigde informatie. Meer informatie werkt verwarrend.

11). Wat is de levertijd?
ZorgVoordeelwinkel levert altijd direct uit voorraad. Wanneer u op werkdagen vóór 17.00 uur bestelt, heeft u de klok de volgende dag (óók op zaterdag!) al in huis. Bestelt u op een zaterdag of zondag, dan wordt de klok op de dinsdag bezorgd. Gratis verzending (binnen Nederland en België)! De zending is bovendien verzekerd. Geen enkel risico dus.

Bekijk alle dementieklokken