Dementie hulpmiddelen


Door onze redactie
8 januari 2024 om 11:22

Wie op zoek gaat naar hulpmiddelen voor mensen met dementie, ziet al snel door de bomen het bos niet meer. producten te over, maar werken ze ook? Eigenlijk verschilt dat per persoon. Wel is er een aantal producten die in de meeste gevallen een positieve bijdrage levert. Met ruim 14 jaar ervaring in hulpmiddelen voor dementerenden hebben we hiervan een opsomming in vogelvlucht gemaakt.

 

black BQ-12Een klok met datum is typisch zo'n hulpmiddel dat snel wordt aangeschaft en in de meeste gevallen ook nuttig blijkt. De klok geeft de gebruiker een oriëntatiepunt en dat geeft een veilig gevoel. Uiteraard is de klok ook een handige geheugensteun en dat geeft weer zelfvertrouwen. Kies voor een klok met een wijzerplaat en een grote datumweergave. Keep it simple! is het credo.
pillendoosHet vergeten in te nemen van medicijnen wordt voorkomen met een pillendoos.
servies dementerendeDe kleur rood is extra zichtbaar voor mensen met dementie. Ook bij de keuze van servies en bestek is het raadzaam om hiermee rekening te houden.
 
radio dementieEen speciale radio waarbij de mate van bediening instelbaar is. Afhankelijk van de situatie kunnen bedieningsknoppen worden verborgen naar het gewenste niveau gebruiksgemak tot alleen de aan- en uitknop overblijft.

Delen? Ja graag! Uiteraard kunt u de informatie op deze pagina delen. Ook kunt u op uw eigen website een link naar deze pagina opnemen. Deze link is https://www.zorgvoordeelwinkel.nl/dementie