9105KK

Kalenderklok Twemco BQ38, zwart

Volautomatische klok met datum en dag voor op tafel of voor aan de wand. Deze compacte kalenderklok is zeer geschikt als dementieklok.

Artikelnummer
9105KK
Merk
Twemco
Model
BQ 38
Levertijd
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag gratis verzonden. Ook ophalen bij PostNL-locatie.
Normaal
174,00
Prijs (incl. 21% BTW)
€ 139,00
100
bestel
Meer over dit product

Niet weten welke dag het is, is erg vervelend. Gelukkig is er een handige hulp in de vorm van deze kalenderklok. Deze automatische kalenderklok geeft, naast de tijd, de datum weer. Omdat iemand met dementie moeite heeft met het verwerken van informatie, moet de hoeveelheid informatie beperkt blijven. Met de tijd en de datum heeft de gebruiker in een oogopslag alle benodigde informatie.

De techniek van deze kalenderklok is degelijk en zorgt voor een laag energiegebruik; slecht 1x per jaar hoeft u de batterij te vervangen. De kalenderklok houdt rekening met het aantal dagen van elke maand. Zelfs met een schrikkeldag wordt rekening gehouden! Dit betekent dat altijd de juiste datum wordt weergegeven. U hoeft de datum dus nooit aan te passen!

De cijfers en letters die de Nederlandse datum weergeven zijn groot en zelfs bij fel zonlicht altijd goed afleesbaar, geen Led of LCD tecniek, maar nog echte cijfers en letters. Dit maakt de kalenderklok ook geschikt voor mensen die slecht zien!

Wij leveren een duidelijke Nederlandse handleiding mee. Hiermee stelt u de kalenderklok snel en goed in!

naam_afbeelding Twemco klokken dragen bij aan herstel (Video)

Specificaties

Afmetingen: 33.5 cm breed, 11.5 cm hoog en 7.5 cm diep.
Hoogte cijfers en letters van de datum: respect. 3.5 en 2.5 cm.
Energievoorziening: 1x C-batterij (meegeleverd).
Diameter cijferwijzerplaat: 7 cm.
Duits kwarts uurwerk.
Leverbaar in wit, zwart of taupe.
Lees hier veel gestelde vragen over de Twemco Kalenderklok

Bekijk hier alle kalenderklokken

Bijpassend

Muziekspeler

169,00

€ 157,00

meer info

Alternatief


 

Reviews

overall 0 reviews

 Heb je al enige ervaring met dit product?

score (5) Reviewer Lode de Jonck Posted 03/15/2023, 09:19:35 AM
Kalenderklok
Bedankt , ZorgVoordeelWinkel, voor de snelle, degelijk verpakte levering van de “kalenderklok” met duidelijke nederlandstalige handleiding. <br /> <br />Hoe laat is het ? Voor mij een weinig belangrijke vraag, sedert mijn pensioen. <br />We worden wakker als de vogeltjes opstaan … <br />We eten ‘s middags als we honger krijgen … <br />We eten ‘s avonds als het schemert, … <br />We gaan slapen als het donker wordt en we moe zijn. <br /> <br />Maar vraag je me : Welke dag is het vandaag ? <br />Dat vind ik nergens terug. <br />– komt vandaag de poetshulp, de vuilniswagen, … ? <br />– heb ik vandaag een afspraak bij de kapper, de dokter, … ? <br />– slik ik vandaag mijn niet-dagelijkse medicatie, … ? <br />– is de winkel, apotheek, dokter, ... vandaag open ? <br /> <br />Mijn vrouw vraagt me dikwijls “ Welke dag is het vandaag ? ” <br />En dan twijfel ik dikwijls. We zijn allebei 77 jaar. Nog niet dement ! <br />Ik begin dan te zoeken, … waar kan ik het juiste antwoord vinden ? <br />Ik heb wel een agenda … maar welke bladzijde ? <br />Ik heb wel een computer … maar die moet eerst warmlopen. <br />Ik heb ook een gsm … maar die hou ik niet heel de dag in mijn hand ? <br />Ik heb ook geen abonnement op een dagelijkse krant. <br />Is het juiste blad van de scheurkalender getrokken ? <br /> <br />Wij hebben 18 uurwerken op slechts 120 m² woonruimte = 1 per 6,5 m² <br />( polshorloge 2x, computer, Nokia-gsm, iPad, iPhone, staande klok, pronkkast-klok, microgolf-klokje, antiek-maanstand-klokje, pendule, thermostaat-klok, TV-decoder, <br />wekkerradio, nachttafelwekker, fotostaander-uurwerk, radio-uurwerk, reiswekkertje). <br />Dan toch maar de computer aanzetten ? <br /> <br />Ik ben blij, met onze juist aangekochte kalenderklok. <br />Zwart met duidelijke witte letters (zelfs bij weinig licht duidelijk te lezen op afstand). <br />Telkens, juist vóór middernacht, geeft ze ons een duidelijk hoorbare (klik) nachtzoen. <br />Als je wil weten welke dag het vandaag is. Ik zal het je direct zeggen.
hulpmiddelen

Heeft u vragen? Bel 0294 269 851

  • Gratis verzending vanaf €75
  • 14 dagen zichttermijn (m.u.v. hygiëne artikelen)
  • Ook achteraf betalen