Vragen over Twemco klokken


Houdt de Twemco klok rekening met het schrikkeljaar?
Ja, de Twemco klok houdt hier rekening mee! Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische datumklokken.

Weet de klok uit hoeveel dagen elke maand bestaat?
Ja, de klok van Twemco is volledig automatisch en weet daarom altijd precies hoeveel dagen elke maand heeft. De datum hoeft dus nooit te worden aangepast. Bij niet-automatische klokken moet de datum élke maand worden aangepast; elke maand telt dan standaard 31 dagen. Er bestaan zelfs klokken waarbij de datum elke dag moet worden verzet. Deze klokken zijn herkenbaar aan 3 knopjes bovenop. Dit zijn gadgets en niet bruikbaar voor mensen met geheugenproblemen. Twemco produceert deze klokken niet; Twemco produceert alleen volautomatische klokken.

Is de datum altijd goed afleesbaar?
Door de grootte van de cijfers en letters, resp. 3,5 en 2,5 cm hoog (geldt voor alle modellen!) en de kleurstelling (wit op zwart) is de datum, zelfs bij fel zonlicht, altijd goed af te lezen (afleesbaar tot 12 meter!). Dit maakt de Twemco klok ook geschikt als seniorenklok en zelfs als klok voor slechtzienden.
 

Zit er een normale batterij in de Twemco klok?
Ja, in de klok zit een gangbare batterij, deze wordt meegeleverd. Deze batterij stuurt de tijd én de datum aan, dit garandeert een zuinige en probleemloze werking. Klokken van andere merken verbruiken meerdere batterijen tegelijkertijd. Bij deze klokken worden de tijd en dag/ datum los van elkaar aangestuurd en dat is minder energie-efficiënt en onnauwkeuriger.
Tafelmodel BQ-38: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd, de klok zal op deze batterij 1 jaar goed werken;
wandmodel BQ-12: 1x AA batterij (1,5 V), ook wel penlite genoemd, de klok zal op deze batterij 1 jaar goed werken;
wand-/ tafelmodel QD-35: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd, de klok zal op deze batterij 2 jaar goed werken.

Hoe degelijk is de Twemco klok?
Een klok van Twemco is degelijk (o.a. een Duits uurwerk) en betrouwbaar. Twemco is marktleider op het gebied van klokken. In de klokken zitten veel geoctrooieerde uitvindingen verwerkt. Twemco kan inmiddels buigen op meer dan zestig jaar ervaring en heeft inmiddels al meer dan 1,5 miljoen klokken verkocht. Op de klok zit 2 jaar garantie.

Hoe gaat het met de zomertijd en wintertijd?
Een Twemco klok werkt probleemloos; de klok is niet zender gestuurd en is dus niet afhankelijk van een binnenkomend signaal. Dit betekent wel dat u de zomer en wintertijd handmatig zal moeten aanpassen. Dit is zo gebeurd en vergelijkbaar met het verzetten van een normale klok. Alle overige instellingen blijven altijd behouden!

Is de Twemco klok gemakkelijk in te stellen? Ook voor ouderen?
Ja, de klok is voor iedereen makkelijk en snel in te stellen. ZorgVoordeelwinkel.nl levert een duidelijke, Nederlandse handleiding mee! Het instellen is eenmalig.

Analoog (wijzerplaat) of digitaal?
Voor verwarde mensen en dementerende mensen is de Twemco klok mét wijzerplaat het meest geschikt: de gebruiker kan klokkijken zoals hij/ zij het vroeger geleerd heeft. De secondewijzer maakt vrijwel geen geluid. De klokken van Twemco zijn niet voor niets de meest verkochte klokken van Nederland. Het wandklok model is zelfs de meest gebruikte klok in zorg- en verpleeginstellingen.

Waarom wordt het jaartal niet getoond?
Omdat iemand met dementie moeite heeft met het verwerken van informatie, moet de hoeveelheid informatie beperkt blijven. Met de tijd en de datum heeft de gebruiker in één oogopslag alle benodigde informatie. Meer informatie, zoals het jaartal-; dagdeel-; weeknummeraanduiding; enzovoort, werkt verwarrend.

Wat is de levertijd?
ZorgVoordeelwinkel levert altijd direct uit voorraad. Wanneer u op werkdagen vóór 17.00 uur bestelt, heeft u de klok de volgende dag (óók op zaterdag!) al in huis. Bestelt u op een zaterdag of zondag, dan wordt de klok op de dinsdag bezorgd. Gratis verzending (binnen Nederland en België)! De zending is bovendien verzekerd. Geen enkel risico dus.