Kalenderklok, goed afleesbaar en begrijpelijk!

De kalenderklokken van Twemco geven de tijd nog weer met een echte wijzerplaat. En ook de Nederlandse dag en datum worden nog weergegeven met echte cijfers en letters. Dit maakt de klokken bijzonder goed afleesbaar, ook vanaf afstand. De kalenderklokken zijn overzichtelijk en bovendien begrijpelijk voor de gebruiker. De extra grote weergave van de dag en datum maakt deze klokken niet alleen zeer geschikt voor mensen met geheugenproblemen, zoals bij dementie, maar ook voor slechtzienden.

Hoewel de kalenderklok een ietwat nostalgische look heeft, is deze uitgerust met veel moderne vindingen. Deze klok met dag en datum is daarbij volledig automatisch, dit betekent dat de tijd en datum altijd kloppen. Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische kalenderklokken. De ideale combinatie dus: hedendaagse techniek in een jasje dat veel ouderen doet denken aan de 'Goede Oude Tijd'!

ZorgVoordeelwinkel.nl levert deze klokken snel en voordelig. Kies uit 8 uitvoeringen.

Hulpmiddelen met de beste prijs-kwaliteitverhouding, razendsnel en foutloos geleverd!

  • Meest uitgebreide assortiment van NL
  • Razendsnelle levering
  • 30.000+ tevreden klanten
  • Ruim 3.000 artikelen
Kalenderklok is kers op de taart!
"Als project-inkoper van een zorghotel, ben ik verantwoordelijk voor de aankoop van de meubels. Het zorghotel is onlangs uitgebreid met een nieuwe vleugel. In deze nieuwbouwvleugel zijn 14 kamers gevestigd. Deze kamers moesten worden ingericht. Veel van onze cliënten zijn licht dementerend. Specifieke interieurkenmerken kunnen een positief effect op hun welzijn hebben; bij de inrichting zijn wij dus niet over één nacht ijs gegaan. Het eindresultaat mag er wezen. De nieuwe bewoners reageerden buitengewoon goed op de kamers. O ja, op advies van een oud-studiegenoot hebben wij op elke kamer een dementieklok van Twemco opgehangen. Voor de bewoner is dit prettig en het staat nog leuk ook! Deze kalenderklok is de spreekwoordelijke kers op de taart."

"Voor mijn ouders heb ik recentelijk een Twemco kalenderklok voor ouderen  aangeschaft. Vooral mijn moeder heeft moeite met het bijhouden van de dagen. Op advies van buurtzorg Alkmaar heb ik de klok op een opvallende plaats opgehangen. De eerste dagen heb ik haar op de klok geattendeerd (zoals ook geadviseerd). Ook heb ik haar zo nu en dan naar de tijd en dag gevraagd. Niet te vaak, want dat leidt tot irritatie. Al snel zat de kalenderklok in haar 'systeem'. Deze klok is nu al onmisbaar."
Mw P.P. uit O

Was al langere tijd op zoek naar een duidelijke klok. Door mijn slechte zicht kon ik met de koekoeksklok niet meer goed uit de voeten. Eerst op internet georiënteerd en een wandklok met dag en datum leek mij wel handig, want ook de dag en datum aflezen werd een probleem. Vervolgens bij de HEMA tevergeefs naar een kalenderklok gezocht. Uiteindelijk de kalenderklok via internet besteld, waarbij ZorgVoordeelwinkel.nl verreweg de goedkoopste was. Klok snel ontvangen en direct opgehangen en het blijkt een groot succes. Wat een gemak, zo duidelijk en zelfs vanaf afstand. Ideale klok voor slechtzienden dus!
Mw K. R. uit Amsterdam

Bedankt , ZorgVoordeelwinkel, voor de snelle, degelijk verpakte levering van de 'kalenderklok' met duidelijke Nederlandstalige handleiding.
Hoe laat is het ? Voor mij een weinig belangrijke vraag, sedert mijn pensioen.
We worden wakker als de vogeltjes opstaan …
We eten 's middags als we honger krijgen …
We eten 's avonds als het schemert …
We gaan slapen als het donker wordt en we moe zijn.

Maar vraag je me : Welke dag is het vandaag ?
Dat vind ik nergens terug.
– komt vandaag de poetshulp, de vuilniswagen, … ?
– heb ik vandaag een afspraak bij de kapper, de dokter, … ?
– slik ik vandaag mijn niet-dagelijkse medicatie, … ?
– is de winkel, apotheek, dokter, ... vandaag open ?

Mijn vrouw vraagt me dikwijls "Welke dag is het vandaag ?"
En dan twijfel ik dikwijls. We zijn allebei 77 jaar. Nog niet dement !
Ik begin dan te zoeken, … waar kan ik het juiste antwoord vinden ?
Ik heb wel een agenda … maar welke bladzijde ?
Ik heb wel een computer … maar die moet eerst warmlopen.
Ik heb ook een gsm … maar die hou ik niet heel de dag in mijn hand ?
Ik heb ook geen abonnement op een dagelijkse krant.
Is het juiste blad van de scheurkalender getrokken ?

Wij hebben 18 uurwerken op slechts 120 m² woonruimte = 1 per 6,5 m²
( polshorloge 2x, computer, Nokia-gsm, iPad, iPhone, staande klok, pronkkast-klok, microgolf-klokje, antiek-maanstand-klokje, pendule, thermostaat-klok, TV-decoder,
wekkerradio, nachttafelwekker, fotostaander-uurwerk, radio-uurwerk, reiswekkertje).
Dan toch maar de computer aanzetten ?

Ik ben blij, met onze juist aangekochte kalenderklok.
Zwart met duidelijke witte letters (zelfs bij weinig licht duidelijk te lezen op afstand).
Telkens, juist vóór middernacht, geeft ze ons een duidelijk hoorbare (klik) nachtzoen.
Als je wil weten welke dag het vandaag is. Ik zal het je direct zeggen.
Lode de Jonck