kalenderklok wandmodel

Kalenderklok voor ouderen en slechtzienden!

De kalenderklok van Twemco is de ideale klok met datum: goed afleesbaar en bovendien begrijpelijk voor de gebruiker. De tijd wordt nog weergegeven met een echte cijferwijzerplaat; de Nederlandse dag en datum worden overzichtelijk en extra groot weergegeven. Dit maakt de kalenderklok ook bruikbaar voor slechtzienden.

Hoewel de kalenderklok van Twemco een wat nostalgische look heeft, is deze uitgerust met veel gepatenteerde noviteiten.
De klok is volledig automatisch. Dit betekent dat de datum altijd klopt. Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische kalenderklokken. ZorgVoordeelwinkel.nl levert deze klokken snel en voordelig.

Qua techniek en design, de ideale combinatie: betrouwbare techniek in een jasje dat veel ouderen doet denken aan de 'Goede Oude Tijd'!

 

Kalenderklok, wit

Kalenderklok, wit
Kalenderklok tafel-/wandmodel klok met duidelijke tijd en datum. Met volledig automatisch kalender voor een altijd correcte datum, ook in het schrikkeljaar. 165,00
€ 119,95

Kalenderklok, zwart

Kalenderklok, zwart
Deze duidelijke kalenderklok is voor op tafel of voor aan de wand. Deze kalenderklok beschikt uiteraard ook over de volledig automatische kalender. 165,00
€ 119,95

Kalenderklok met grote Wijzerplaat, wit

Kalenderklok met grote Wijzerplaat, wit
Kalenderklok wandmodel met grote wijzerplaat en duidelijke dag, datum en maand weergave. Volautomatische en schrikkeljaar bestendig. 179,00
€ 149,95

Kalenderklok met grote Wijzerplaat, zwart

Kalenderklok met grote Wijzerplaat, zwart
Dankzij de kleurstelling is deze kalenderklok (wandmodel) niet alleen geschikt voor mensen met dementie maar ook voor slechtzienden. 179,00
€ 149,95

Kalenderklok met 24 uurs tijdsaanduiding, wit

Kalenderklok met 24 uurs tijdsaanduiding, wit
Kalenderklok met digitale 24 uurstijdsaanduiding voor op tafel of voor aan de wand. Zeer duidelijk en schrikkeljaar bestendig. 179,00
€ 149,95

Kalenderklok met 24 uurs tijdsaanduiding, zwart

Kalenderklok met 24 uurs tijdsaanduiding, zwart
Tafel-/ wandmodel kalenderklok met 24 uurstijdsaanduiding. Schrikkeljaar proof en zeer duidelijke weergave tijd en datum. 179,00
€ 149,95

BBrain Family G2 Slimme kalenderklok

BBrain Family G2 Slimme kalenderklok
Deze klok van BBrain maakt gebruik van LED-techniek. Voor gebruikers mensen met dementie kunnen functies worden uitgezet. Abonnement en internet noodzakelijk.
€ 199,00

BBrain Family D2 Dementie klok

BBrain Family D2 Dementie klok
Deze dementieklok is van het merk BBrain. Om gebruik te kunnen maken van de functies is een abonnement en een internetaansluiting noodzakelijk.
€ 199,00

Twemco Klok: Uw verhaal is het waard


Geweldig fijn gevoel

"Mijn moeder, onlangs 85 jaar geworden, kampt sinds een half jaar met een slecht geheugen. Voortekenen van dementie en in de dagelijkse praktijk natuurlijk erg onhandig als ze niet meer weet welke dag het is. Het "kruisje" op de agenda om de dagen door te strepen die zijn geweest, helpt niet meer; simpelweg omdat ze 's middags al niet meer weet, dat ze 's morgens al een dag heeft doorgestreept. Dus loopt ze al snel een aantal dagen "vooruit" en gaan er zodoende nogal wat afspraken de mist in. In verschillende huishoudwinkels (o.a. Hema en Blokker) gezocht naar een simpel klokje waarop de datum goed te zien is. Er zijn inderdaad verschillende klokjes met alle gegevens er op, echter vaak op kleine, tabletschermpjes met veel informatie; of goedkope klokjes waarbij de dag/datum elke dag handmatig moet worden verzet. Op internet uiteindelijk die speciale automatische wandklok met datum en dagaanduiding gevonden. Eerste indruk; poeh; wel erg groot ding en ook behoorlijk aan de prijs. Waarbij de ZorgVoordeelwinkel.nl overigens de goedkoopste aanbieding en goede recensies had en aldus via internet besteld. Zeer duidelijk, correct en snel geleverd. Klok aan mijn moeder gegeven en op een duidelijke plaats in de woonkamer opgehangen, vlakbij haar agenda. En warempel; het werkt perfect; ik bel haar regelmatig op onregelmatige tijden en vraag haar dan welke dag het is. Zonder, op dat moment aan de telefoon, te hoeven "spieken" weet ze nu welke dag het is. Ze is er erg blij mee en voelt zich ook weer zelfverzekerd. Zich niet meer hoeven te schamen, dat ze alweer een afspraak heeft gemist en het fijne gevoel dat ze de dagelijkse dingetjes en afspraken weer onder controle heeft. En het brengt ook weer rust in haar leven; geen extra lasten en zorgen meer om de gemiste afspraken bij de dokter, fysiotherapie, ziekenhuis enz. weer opnieuw te moeten maken en inplannen. Kortom; het kost wat, maar dan heb je ook wat. Ga niet rommelen met goedkope alternatieven die uiteindelijk toch niet werken. De Twemco kalenderklok is het dubbel en dik waard en ik kan het iedereen, die moeite heeft met het geheugen, aanbevelen. En last-but-not-least; het geeft jezelf ook een geweldig goed gevoel om iets aan je dierbaren te kunnen geven, waarmee je ze echt goed kunt helpen en gelukkig mee kunt maken".
Dhr P.L. uit Sterksel

Mensen die een kalenderklok aanschaffen, kunnen de meest uiteenlopende verhalen vertellen. Ieder heeft een eigen verhaal, een eigen ervaring. Deze verhalen en praktijkervaringen zijn vaak nuttig voor anderen. Schrijf ze voor hen op! Mail uw verhaal - samen met uw adresgegevens - naar contact@zorgvoordeelwinkel.nl o.v.v. "Uw verhaal is het waard!" Is uw verhaal waardevol voor anderen dan wordt uw verhaal wellicht geplaatst. Alleen uw initialen en woonplaats worden vermeld. Als dank ontvangt u dan van ons een handige seniorentelefoon! (Geldt niet voor de standaard product reviews.)

Klok met dag en datum!

Was al langere tijd op zoek naar een extra duidelijke klok met dag en datum. Door mijn slecht zicht kon ik met de koekoeksklok niet meer goed uit de voeten. Kwam op internet de klok voor slechtzienden van Twemco tegen. Voelde wel eerst wat weerstand want voor de datumaanduiding voelde ik mij toch nog wat te jong; aan de andere kant, ook de datum ergens van aflezen was een probleem. De kalenderklok toch maar besteld. ZorgVoordeelwinkel.nl was verreweg het goedkoopst en Medipoint schrikbarend duur! In eerste instantie schrok ik van de grootte van de klok. Een ‘enorme’ klok met dito cijfers en letters. Toch maar opgehangen en het blijkt een groot succes. Wat een gemak, zo duidelijk en zelfs vanaf afstand!
Mw K. R. uit Amsterdam

Seniorenklok met aandachtspuntje

Dankzij het front van plexiglas kunnen de wijzers niet aan de voorkant worden verzetten. Dat maakt de klok zeer geschikt voor mijn verwarde vader; hij heeft namelijk voortdurend de neiging om wijzers te verzetten. Aandachtspunt: omdat wij de doos aan de verkeerde kant openden zagen we de meegeleverde batterij over het hoofd. Zou handig zijn om dit op de doos te zetten. Voor niks naar de winkel geweest voor een batterij.
Mw M. S. te Berlicum

Kalenderklok is kers op de taart!

Als project-inkoper van een zorghotel, ben ik verantwoordelijk voor de aankoop van de meubels. Het zorghotel is onlangs uitgebreid met een nieuwe vleugel. In deze nieuwbouwvleugel zijn 14 kamers gevestigd. Deze kamers moesten worden ingericht. Veel van onze cliënten zijn licht dementerend. Specifieke interieurkenmerken kunnen een positief effect op hun welzijn hebben; bij de inrichting zijn wij dus niet over één nacht ijs gegaan. Het eindresultaat mag er wezen. De nieuwe bewoners reageerden buitengewoon goed op de kamers. O ja, op advies van een oud-studiegenoot hebben wij op elke kamer een wandklok met datum en dagaanduiding van Twemco opgehangen. Voor de bewoner is dit prettig en het staat nog leuk ook! Deze Nederlandstalige kalenderklok is de spreekwoordelijke kers op de taart."
Mw B.S. uit RotterdamAlzheimerklok voor mijn tante

"Mijn tante kan steeds minder goed dingen benoemen. Een vorm van beginnende dementie. Ook krijgt ze moeite met het onthouden welke dag van de week het is. Gelukkig bestaat er voor dat laatste een handig hulpmiddel. Door de aanschaf van een Twemco klok met dagaanduiding voor ouderen weet ze nu in elk geval altijd precies welke dag en maand het is. Voor haarzelf een houvast waardoor ze zich een klein beetje zekerder voelt als er iemand op bezoek komt. We hebben de klok een dag voor haar verjaardag in een opwelling besteld. De kalenderklok hadden we de volgende dag al in huis! De kalenderklok is solide en heeft een ietwat nostalgische uitstraling. We hebben de kalenderklok op een plek gehangen die overal vandaan goed zichtbaar is. Hoe leuk dat we haar daadwerkelijk konden verrassen op de dag zelf. Ze is er onwijs blij mee. Ze is hiermee weer een stukje bij de tijd...."
Mw J.M. uit Blijham

Klok met dagaanduiding voor ouderen

"Voor mijn ouders heb ik recentelijk een kalenderklok van Twemco aangeschaft. Vooral mijn moeder heeft moeite met het bijhouden van de dagen. Op advies van buurtzorg Alkmaar heb ik de klok op een opvallende plaats opgehangen. De eerste dagen heb ik haar op de klok geattendeerd (zoals ook geadviseerd). Ook heb ik haar zo nu en dan naar de tijd en dag gevraagd. Niet te vaak, want dat leidt tot irritatie. Al snel zat de kalenderklok in haar 'systeem'. Deze analoge dementieklok is nu al onmisbaar."
Mw P.P. uit A

Blij met de kalenderklok

De kalenderklok is duidelijk en altijd goed afleesbaar, ook vanaf afstand. Dankzij de grote cijfers en letters is het formaat toch bescheiden en zo niet te opvallend aanwezig. Goede aankoop, deze klok voor slechtzienden.
Dhr W.H uit Oegstgeest

Doordachte kalenderklok zonder nadelen

"Deze kalenderklok van Twemco bevalt bijzonder goed. Hiervoor heb ik een soortgelijke klok gehad, alleen deze hield geen rekening met het schrikkeljaar. Ook moest ik zélf het jaartal (bijv. 2014) met losse cijfers op een plaatje klemmen. Niet echt handig dus! Bovendien verbruikte de klok maar liefst 3 batterijen per jaar! De Twemco kalenderklok houdt gelukkig wél rekening met het schrikkeljaar, geeft precies de noodzakelijke informatie (dag, maand en tijd) en verbruikt slechts 1 batterij per jaar! De kalenderklok is degelijk en mooi afgewerkt. Blij mee"
Mw V.K. uit P

Functionele kalenderklok maar ook wat saai

"Na eerst een geheugentelefoon van Fysic aangeschaft te hebben, was het nu tijd voor een klok met dag en datum. Best lastig kiezen uit al die oplossingen en modellen. Tenslotte gekozen voor een kalenderklok met wijzerplaat van Twemco. Digitale tijdsaanduiding is nu nog geen probleem maar wie weet later wel en dan is een wijzerplaat wellicht beter te begrijpen. De kalenderklok bevalt prima alleen de kleuren waaruit gekozen kan worden, t.w. zwart of wit, zijn natuurlijk saai. Waarom niet in een beetje vrolijke kleuren?"
M.Z. uit A

Aanrader voor mensen met geheugenproblemen

"Ik merkte dat het geheugen van mijn moeder slechter werd. Steeds vaker belde zij mij 's morgens op om te vragen welke dag het was. Natuurlijk vind ik het altijd leuk als zij belt, maar op het werk kwamen die telefoontjes niet altijd even goed uit. Van een collega hoorde ik toen van het bestaan van een kalenderklok, een klok die naast de tijd (wijzerplaat!) óók altijd de juiste dag en datum weergeeft. Ik ben toen op internet gaan zoeken en kwam al snel op een kalenderklok van Twemco. In tegenstelling tot andere kalenderklokken die de dag en datum in het Engels weergeven, toont deze klok de dag en datum in het Nederlands. Ideaal dus. De cijfers en letters zijn zeer duidelijk. Bovendien hoeft de datum tussentijds nooit aangepast te worden; de kalenderklok is voorgeprogrammeerd weet altijd de juiste datum. Ik heb de klok direct voor mijn moeder aangeschaft en het bleek een schot in de roos te zijn. Sindsdien heeft zij haar zelfvertrouwen terug en is zij weer helemaal bij de tijd. Mijn moeder belt nog vaak, maar dan voor de gezelligheid. Ik kan deze analoge dementieklok van Twemco dan ook aan iedereen aanbevelen!"
Anoniem

Kalenderklok voor ouderen

"De klok werkt goed. Het ontwerp met die cijfers en letters doet mij aan een wekkerradio uit de jaren tachtig denken, beetje retro dus. De klok is goed ontvangen en mijn ouders begrepen 'm direct. De klok staat zelfs een beetje hip en ziet er niet zo 'dramatisch' uit zoals veel andere kalenderklokken."
Mw J. P. uit plaats in Noord-Holland geschreven op 09-07-2016 (Artikel: kalenderklok met wijzerplaat)

De kalenderklok geeft rust

"Mijn vader van 77 herstelt op dit moment van een zware operatie. Door de langdurige narcose is hij in de war. Hij weet niet meer welke dag het is en ook de tijd is een groot probleem. In de zaal van het ziekenhuis hangt wel een klok maar deze is niet duidelijk voor hem. Bovendien hebben zijn medepatiënten de gordijnen rond hun bed voortdurend dicht waardoor de klok vrijwel de hele dag aan het zicht onttrokken is. Ik heb voor hem een klein model kalenderklok met dagaanduiding gekocht. Deze staat nu op de bedtafel naast zijn bed. Naast de tijd weet hij nu ook welke dag het is. Hij vindt het een uitkomst! Het geeft hem rust en dat komt zijn herstel ten goede. Daar ben ik van overtuigd!"
Mw A. uit H geschreven op 03-010-2015 (Artikel: kalenderklok met wijzerplaat).

We zijn blij dat ik deze kalenderklok heb gevonden

"Mijn opa en oma vandaag blij gemaakt met een kalenderklok met 24-uur aanduiding. Ze klaagden steeds dat ze op een gewone klok niet goed meer konden klokkijken. En dat is heel vervelend, zeker als ze naar een afspraak moesten. Deze klok uiteindelijk gevonden bij zorgvoordeelwinkel (goedkoopste aanbieding) en nu kunnen ze vanaf een afstand de juiste tijd aflezen. De cijfers zijn groot en goed te zien. Ander voordeel is dat ook de datum en dag van de week er op staan. Ze kunnen zich nu nooit meer vergissen in de tijd. We zijn blij dat ik deze klok heb gevonden".
Mw F. de L. uit A geschreven op 17-01-2015 (Artikel: kalenderklok 24-uur tijdaanduiding)

"Een kalender klok is een uitkomst voor mensen die verward zijn of slecht zicht hebben. Dankzij de kalenderklok hebben zij een beter besef van de tijd en de dag. Dit geeft hen een gevoel van veiligheid en rust! Deze BQ12 klok van Twemco is voor onze instelling de ideale klok. Door de combinatie van de grote wijzerplaat en de duidelijke dagaanduiding is deze klok voor ons de beste keus!
Dhr M. de V. uit A
facebook zorgvoordeelwinkel