dementieklok van twemco

Kalenderklok kopen?


Bent u op zoek naar een moderne kalenderklok met een vleugje nostalgie? Dan is de klok van Twemco wellicht iets voor u. De klok heeft nog een wijzerplaat met echte cijfers en echte wijzers. En ook de dag/ datum wordt nog getoond in echte cijfers en letters. Dit zorgt voor een zeer duidelijke weergave van de tijd en datum - óók bij fel zonlicht - én maakt de klok zeer geschikt voor slechtzienden. De klok is ook bruikbaar voor mensen met geheugenproblemen (o.a. bij dementie). 

De techniek is modern; de klok verbruikt zeer weinig energie én de tijd, dag en datum kloppen altijd. Kenmerkend voor een kalenderklok van Twemco!

Onderaan deze pagina: 12 praktische vragen over Twemco kalenderklokken!

 
 

198,00
€ 149,00

198,00
€ 149,00


Kalenderklok van Twemco: Tijd voor kwaliteit!


Twemco maakt kwalitatief hoogwaardige klokkenklokken. De behuizing van de klok is gemaakt van slagvast ABS kunststof. Dit maakt de klok bijzonder sterk en toch licht van gewicht. Het front is gemaakt van acrylglas; dit lijkt op gewoon glas, maar is veiliger. De klok van Twemco is begrijpelijk voor de gebruiker, nauwkeurig, praktisch en tijdelijk extra gunstig geprijsd! De kalenderklok is daarom ook bruikbaar als duidelijke dementieklok of Alzheimerklok genoemd.


12 veel gestelde vragen over de Twemco Kalenderklok:

Houdt de Twemco kalenderklok rekening met het schrikkeljaar?
Ja, de Twemco kalenderklok houdt hier rekening mee! Dit in tegenstelling tot de meeste andere kalenderklokken.


Weet de kalenderklok uit hoeveel dagen elke maand bestaat?
Ja, de klok van Twemco is automatisch en weet dus altijd precies hoeveel dagen elke maand heeft. De datum hoeft dus nooit te worden aangepast. Bij niet-automatische klokken moet de datum elke maand worden aangepast; elke maand telt dan standaard 31 dagen. Er bestaan zelfs 'kalenderklokken' waarbij de dag en datum elke dag met de 3 knopjes (bovenop) moeten worden verzet. Dit zijn gadgets en niet bruikbaar voor mensen met geheugenproblemen. Twemco produceert deze klokken niet. Twemco produceert alleen volautomatische kalenderklokken.


Is de datum altijd goed afleesbaar?
Door de grootte van de cijfers en letters, resp. 3,5 en 2,5 cm hoog (geldt voor alle modellen!) en de kleurstelling (wit op zwart) is de datum, zelfs bij fel zonlicht, altijd goed af te lezen. Dit maakt de klok zeer geschikt voor slechtzienden. Ook mensen met geheugenproblemen (bijv. bij dementie) hebben baat bij de klok. 


Zit er een speciale batterij in de Twemco kalenderklok?
Nee, in de klokken zit een gangbare batterij die overal verkrijgbaar is. De klok werkt een jaar lang probleemloos op 1 batterij (meegeleverd). De klok is dus altijd mobiel. De tijd en datum worden gevoed door slechts 1 batterij in plaats van 2 of meer zoals bij veel andere kalenderklokken. Dit garandeert een storingsvrije werking en voorkomt tevens voortijdige vervanging van alle batterijen omdat 1 batterij leeg raakt.
Model BQ38: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd;
Model BQ12: 1x AA batterij (1,5 V), ook wel penlite genoemd;
Model QD35: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd.

Hoe degelijk is de Twemco kalenderklok?
Een klok is degelijk en betrouwbaar. Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische kalenderklokken. In de klokken zitten veel geoctrooieerde uitvindingen verwerkt. Twemco kan inmiddels bogen op meer dan vijftig jaar ervaring en heeft wereldwijd meer dan 1 miljoen klokken verkocht. ZorgVoordeelwinkel.nl biedt een uitstekende garantie en service. ZorgVoordeelwinkel.nl is al meer dan 10 jaar Twemco dealer en levert bovendien tegen de scherpste prijzen!


Hoe gaat het met de zomertijd en wintertijd?
Een Twemco kalenderklok werkt probleemloos; de klok is niet zender gestuurd en dus niet afhankelijk van een binnenkomend signaal. Dit betekent wel dat u de zomer en winter tijd handmatig zal moeten aanpassen. Dit is zo gebeurd en vergelijkbaar met het verzetten van een normale klok. Alle overige instellingen blijven altijd behouden!

Is de Twemco kalenderklok gemakkelijk in te stellen? Ook voor ouderen?
Ja, de klok is voor iedereen makkelijk en snel in te stellen. ZorgVoordeelwinkel.nl levert een duidelijke Nederlandse gebruiksvoorschrift mee! Het instellen is eenmalig. De ideale seniorenklok dus.

Analoog (wijzerplaat) of digitaal?
Voor verwarde en dementerende mensen is de Twemco klok met wijzerplaat het meest geschikt: de gebruiker kan klokkijken zoals hij/ zij het vroeger geleerd heeft! De klok maakt bovendien geen tik-geluid. De kalenderklok van Twemco is niet voor niets de meest verkochte kalenderklok van Nederland. De Twemco BQ12 (dementieklok met grote wijzerplaat) is de meest gebruikte klok in zorg- en verpleeginstellingen.

Welke uitvoering is het meest verkocht?
De kalenderklok met kleine wijzerplaat (type: BQ-38) is de absolute nummer 1. Deze klok is het meest geschikt om neer te zetten (tafelmodel), maar kan ook worden opgehangen. De cijfers en letters die de datum weergeven zijn even groot als die van de dementieklok met grote wijzerplaat (type: BQ-12). Deze klok (wandmodel) is ideaal voor in wat grotere kamers/ruimtes.

Worden de dagen en maanden in het Nederlands of in het Engels weergegeven?
ZorgVoordeelwinkel.nl biedt alleen Nederlandstalige klokken aan. Er bestaan wel Engelstalige klokken.

Waarom hebben de Twemco klokken geen jaartal-aanduiding?
Twemco heeft ervoor gekozen om de dag, datum en tijd te tonen. Hiermee heeft de gebruiker in één oogopslag alle dagelijks benodigde informatie. Geen verspilde ruimte aan een jaartal dus. Bij klokken met een jaartal, moet het jaar overigens altijd handmatig worden aangepast: los meegeleverde cijfertjes (2, 0, 1, 6 etc.) moeten dan in een roostertje op de voorkant v/d klok worden gedrukt (m.u.v. LED klokken). Twemco levert deze klokken niet.

Wat is de levertijd?
Wilt u een kalenderklok kopen? ZorgVoordeelwinkel.nl levert altijd direct uit voorraad. En tegen de scherpste prijzen! Wanneer u op werkdagen vóór 17.00 uur bestelt, heeft u de kalenderklok de volgende dag (óók op zaterdag!) al in huis. Bestelt u op een zaterdag of zondag, dan wordt de klok op de dinsdag bezorgd. Gratis verzending voor Nederland en België! De zending is bovendien verzekerd. Geen enkel risico dus!

Lees meer
dementieklok wandklok
dementieklok op kast
seniorenklok

Kalenderklokken van Twemco ogen vriendelijk; de dag en datum worden overzichtelijk naast elkaar weergegeven. Wanneer er een dag verstrijkt, zullen de dag en de datum om 24.00 uur 's nachts automatisch(!) naar de volgende dag 'omflippen'.

De flip bladen met de cijfers en letters die de dag en datum weergeven, geven de klok een vleugje retro. Deze herkenbare vormgeving tezamen met de 'ouderwetse' cijferwijzerplaat geeft de gebruiker een veilig gevoel. En maakt dementieklok bij uitstek geschikt voor mensen met dementie. 

Slechts 1 batterij stuurt de tijd én datum aan en dat staat garant voor een storingsvrije werking; een snoer is dus niet nodig en dat houdt de klokken altijd mobiel. Daarom blijft het tafelmodel (stabiel staande vorm) altijd direct verplaatsbaar en kan het wandmodel op elke plaats worden opgehangen. De kalenderklokken/ dementieklokken zijn bovendien zeer nauwkeurig.

Wat maakt een Twemco Kalenderklok zo bijzonder?

- Volautomatischdus altijd de correcte (Nederlandse) dag en datum;
- hoge kwaliteitsklok met bijzonder goed afleesbare dag- en datumaanduiding;
- herkenbare en tijdloze vormgeving die in elke interieur past; 
- probleemloze werking door veel geoctrooieerde uitvindingen; 
- beproefd ontwerp, vanaf 1956 geproduceerd (al meer dan 1 miljoen x verkocht);
- meest gebruikte datumklok/ dementieklok in zorg- en verpleeginstellingen!

 
Verzendkosten
Gratis verzending voor bestellingen vanaf 100,00 euro. Anders 6,90 (Nederland en België)