dementieklok wandmodel


Dementieklok die werkt!

Bent u op zoek naar een probleemloze, volautomatische dementieklok, die bovendien begrijpelijk voor de gebruiker is? Dan is de klok van Twemco wellicht iets voor u.

De dementieklok - ook wel kalenderklok genoemd- heeft een wijzerplaat met nog echte cijfers en wijzers. En ook de dag en datum worden weergegeven met echte cijfers en letters. Dit zorgt voor een extra duidelijke weergave van de tijd en datum - óók bij fel zonlicht - én dat maakt deze klok ook geschikt voor slechtzienden.

Bovendien geen onnodige poespas: kenmerkend voor een dementieklok van Twemco! De techniek is modern; de klok verbruikt zeer weinig energie; de tijd, dag en datum kloppen altijd. 

Onderaan deze pagina: 12 praktische vragen over Twemco dementieklokken!

 

 

Dementieklok Twemco BQ-38, wit

Dementieklok Twemco BQ-38, wit
Volautomatische dementieklok met kleine cijferwijzerplaat en grote datumaanduiding. Compact model, bedoeld om neer te zetten of eventueel op te hangen. 165,00
€ 119,95

Dementieklok Twemco BQ-38, zwart

Dementieklok Twemco BQ-38, zwart
Volautomatische dementieklok, technisch gelijk aan de witte uitvoering. Dankzij de kleurstelling (wit op zwart) extra geschikt voor slechtzienden. 165,00
€ 119,95

Dementieklok Twemco BQ-12, wit

Dementieklok Twemco BQ-12, wit
Volautomatische dementieklok (wandmodel) met grote cijferwijzerplaat en dus bijzonder goed afleesbaar. 179,00
€ 149,95

Dementieklok Twemco BQ-12, zwart

Dementieklok Twemco BQ-12, zwart
Volautomatische dementieklok (wandmodel) met grote cijferwijzerplaat. Zwart model dus zeer geschikt voor slechtzienden. 179,00
€ 149,95

Dementieklok Twemco QD-35, wit

Dementieklok Twemco QD-35, wit
Digitale kalenderklok met grote tijds- en datumaanduiding. Volautomatische kalender voor altijd correcte datumweergave. 179,00
€ 149,95

Dementieklok Twemco QD-35, zwart

Dementieklok Twemco QD-35, zwart
Digitale kalenderklok met grote tijds- en datumaanduiding. Volautomatische kalender voor altijd correcte datumweergave. 179,00
€ 149,95

BBrain Family G2 Slimme kalenderklok

BBrain Family G2 Slimme kalenderklok
Deze klok van BBrain maakt gebruik van LED-techniek. Voor gebruikers mensen met dementie kunnen functies worden uitgezet. Abonnement en internet noodzakelijk.
€ 199,00

BBrain Family D2 Dementie klok

BBrain Family D2 Dementie klok
Deze dementieklok is van het merk BBrain. Om gebruik te kunnen maken van de functies is een abonnement en een internetaansluiting noodzakelijk.
€ 199,00
12 veel gestelde vragen over de Twemco dementieklok:

Houdt de Twemco dementieklok rekening met het schrikkeljaar?
ja, de Twemco dementieklok houdt hier rekening mee! Dit in tegenstelling tot de meeste andere dementieklokken.

Weet de dementieklok uit hoeveel dagen elke maand bestaat?
Ja, de klok van Twemco is automatisch en weet dus altijd precies hoeveel dagen elke maand heeft. De datum hoeft dus nooit te worden aangepast. Bij niet-automatische klokken moet de datum elke maand worden aangepast; elke maand telt dan standaard 31 dagen. Er bestaan zelfs 'dementieklokken' waarbij de dag en datum elke dag met de 3 knopjes (bovenop) moeten worden verzet. Dit zijn gadgets en niet bruikbaar voor mensen met geheugenproblemen. Twemco produceert deze klokken niet. Twemco produceert alleen volautomatische dementieklokken.

Is de datum altijd goed afleesbaar?
Door de grootte van de cijfers en letters, resp. 3,5 en 2,5 cm hoog (geldt voor alle modellen!) en de kleurstelling (wit op zwart) is de datum, zelfs bij fel zonlicht, altijd goed af te lezen. Dit maakt de klok ook geschikt voor slechtzienden.

Zit er een speciale batterij in de Twemco dementieklok?
Nee, in de klokken zit een gangbare batterij die overal verkrijgbaar is. De klok werkt een jaar lang probleemloos op 1 batterij (meegeleverd), geen snoer dus. De klok is daarom altijd mobiel. De tijd en datum worden gevoed door slechts 1 batterij in plaats van 2, 3 of zelfs nog meer zoals bij veel andere dementieklokken. Dit garandeert een storingsvrije werking en voorkomt tevens voortijdige vervanging van alle batterijen omdat 1 batterij leeg raakt.
Model BQ38: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd;
Model BQ12: 1x AA batterij (1,5 V), ook wel penlite genoemd;
Model QD35: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd.

Hoe degelijk is de Twemco klok?
De klok is degelijk en betrouwbaar. Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische dementieklokken. In de klokken zitten veel geoctrooieerde uitvindingen verwerkt. Twemco kan inmiddels bogen op meer dan vijftig jaar ervaring en heeft wereldwijd meer dan 1 miljoen klokken verkocht. ZorgVoordeelwinkel.nl biedt een uitstekende garantie en service. ZorgVoordeelwinkel.nl is al meer dan 10 jaar Twemco dealer en levert bovendien tegen de scherpste prijzen!

Hoe gaat het met de zomertijd en wintertijd?
Een Twemco dementieklok werkt probleemloos; de klok is niet zender gestuurd en dus niet afhankelijk van een binnenkomend signaal. Dit betekent wel dat u de zomer en winter tijd handmatig zal moeten aanpassen. Dit is zo gebeurd en vergelijkbaar met het verzetten van een normale klok. Alle overige instellingen blijven altijd behouden!

Is de Twemco dementieklok gemakkelijk in te stellen?
Ja, de klok is voor iedereen makkelijk en snel in te stellen. ZorgVoordeelwinkel.nl levert een duidelijke Nederlandse gebruiksvoorschrift mee! Het instellen is eenmalig. De ideale klok voor ouderen.

Staat het woord 'dementieklok' op de klok zelf?
Nee, dit woord staat noch op de klok noch op de verpakkingsdoos. In de handleiding en op de factuur wordt de term 'kalenderklok' gebruikt.

Analoog (wijzerplaat) of digitaal?
Voor verwarde en dementerende mensen is de Twemco klok met wijzerplaat het meest geschikt: de gebruiker kan klokkijken zoals hij/ zij het vroeger geleerd heeft (digitale tijdsaanduiding bestaat pas zo'n 30 jaar). De dementieklok is bovendien overzichtelijk én begrijpelijk voor de gebruiker. De dementieklok van Twemco is niet voor niets de meest verkochte dementieklok van Nederland. De Twemco BQ12 (dementieklok met grote wijzerplaat) is de meest gebruikte klok in zorg- en verpleeginstellingen.

Welke uitvoering is het meest verkocht?
De dementieklok met kleine wijzerplaat (type: BQ-38) is de absolute nummer 1. Deze klok is het meest geschikt om neer te zetten (tafelmodel), maar kan ook worden opgehangen. De cijfers en letters die de datum weergeven zijn even groot als die van de dementieklok met grote wijzerplaat (type: BQ-12). Deze klok (wandmodel) is ideaal voor in wat grotere kamers/ruimtes.

Worden de dagen en maanden in het Nederlands of in het Engels weergegeven?
ZorgVoordeelwinkel biedt alleen Nederlandstalig klokken aan. Er bestaan wel Engelstalige klokken.

Waarom hebben de Twemco klokken geen jaartal-aanduiding?
Twemco heeft ervoor gekozen om de dag, datum en tijd te tonen. Hiermee heeft de gebruiker in één oogopslag alle benodigde informatie. Geen jaartal dus, dit geeft rust. Bij mechanische klokken met jaartal moet het jaartal overigens altijd handmatig worden aangepast: los meer geleverde cijfertjes (2, 0, 2, 1 voor 2021 etc.) moeten in een roosterplaatje aan de voorkant worden gedrukt. Twemco levert deze klokken niet.

Wandmodel of tafelmodel?
Een wandmodel dementieklok heeft veel voordelen. Zo neemt een wandklok geen ruimte in en kan een wandklok niet worden omgestoten. De tijd en datum zijn overal vandaag goed zichtbaar en zo kan de gebruiker altijd even 'spieken'. Omdat instelknoppen vaak aan de achterkant zitten - ook bij de Twemco klokken - kunnen instellingen nooit per ongeluk worden gewijzigd. Een wandklok van Twemco staat ook nog eens decoratief aan de wand en oogt niet als een hulpmiddel.

Wat is de levertijd?
Wilt u een dementieklok kopen? ZorgVoordeelwinkel.nl levert altijd direct uit voorraad en tegen de scherpste prijzen. Wanneer u op werkdagen vóór 17.00 uur bestelt, heeft u de klok de volgende dag (óók op zaterdag) al in huis. Bestelt u op een zaterdag of zondag, dan wordt de klok op de dinsdag bezorgd. U ontvangt altijd een e-mail van PostNL met alle track & trace informatie, zodat u weet hoe laat de klok bezorgd wordt. Voor Nederland is ook PakjeGemak (ophalen bij een afhaalpunt) mogelijk. ZorgVoordeelwinkel.nl berekent geen verzendkosten. Alle zendingen zijn altijd verzekerd.
afmetingen BQ-12 en BQ-38 klok
betaalvoorwaarden zorgvoordeelwinkel
ZorgVoordeelwinkel.nl op Facebook