twemco dementieklok

Dementieklok die werkt!

Bent u op zoek naar een volautomatische dementieklok met een rustgevende vormgeving? Dan is de klok van Twemco wellicht iets voor u. De klok heeft een wijzerplaat met nog echte cijfers en wijzers. En ook de dag en datum worden weergegeven met echte cijfers en letters. Dit zorgt voor een extra duidelijke weergave van de tijd en datum - óók bij fel zonlicht - én dat maakt deze dementieklok ook geschikt voor slechtzienden. De techniek is modern; de klok verbruikt zeer weinig energie; de tijd, dag en datum kloppen altijd. En dat is kenmerkend voor een dementieklok van Twemco! Onderaan deze pagina: 12 praktische vragen over Twemco dementieklokken!

 

Dementieklok met wijzerplaat

Dementieklok met wijzerplaat
Volautomatische dementieklok met kleine cijferwijzerplaat en grote datumaanduiding. Compact model, bedoeld om neer te zetten of eventueel op te hangen. 165,00
€ 119,00

Dementieklok met wijzerplaat

Dementieklok met wijzerplaat
Volautomatische dementieklok, technisch gelijk aan de witte uitvoering. Dankzij de kleurstelling (wit op zwart) extra geschikt voor slechtzienden. 165,00
€ 119,00

Dementieklok met grote wijzerplaat

Dementieklok met grote wijzerplaat
Volautomatische dementieklok (wandmodel) met grote cijferwijzerplaat en dus bijzonder goed afleesbaar. 179,00
€ 149,00

Dementieklok met grote wijzerplaat

Dementieklok met grote wijzerplaat
Volautomatische dementieklok (wandmodel) met grote cijferwijzerplaat. Zwart model dus zeer geschikt voor slechtzienden. 179,00
€ 149,00

Dementieklok met 24 uurs tijdsaanduiding

Dementieklok met 24 uurs tijdsaanduiding
Digitale kalenderklok met grote tijds- en datumaanduiidng. Volautomatische kalender voor altijd correcte datumweergave.
€ 179,00

Dementieklok met 24 uurs tijdsaanduiding

Dementieklok met 24 uurs tijdsaanduiding
Digitale kalenderklok met grote tijds- en datumaanduiidng. Volautomatische kalender voor altijd correcte datumweergave.
€ 179,00

12 veel gestelde vragen over de Twemco dementieklok:

Houdt de Twemco dementieklok rekening met het schrikkeljaar?
Ja, de Twemco dementieklok houdt hier rekening mee! Dit in tegenstelling tot de meeste andere dementieklokken.


Weet de dementieklok uit hoeveel dagen elke maand bestaat?
Ja, de klok van Twemco is automatisch en weet dus altijd precies hoeveel dagen elke maand heeft. De datum hoeft dus nooit te worden aangepast. Bij niet-automatische klokken moet de datum elke maand worden aangepast; elke maand telt dan standaard 31 dagen. Er bestaan zelfs 'dementieklokken' waarbij de dag en datum elke dag met de 3 knopjes (bovenop) moeten worden verzet. Dit zijn gadgets en niet bruikbaar voor mensen met geheugenproblemen. Twemco produceert deze klokken niet. Twemco produceert alleen volautomatische dementieklokken.


Is de datum altijd goed afleesbaar?
Door de grootte van de cijfers en letters, resp. 3,5 en 2,5 cm hoog (geldt voor alle modellen!) en de kleurstelling (wit op zwart) is de datum, zelfs bij fel zonlicht, altijd goed af te lezen. Dit maakt de klok ook geschikt voor slechtzienden.


Zit er een speciale batterij in de Twemco dementieklok?
Nee, in de klokken zit een gangbare batterij die overal verkrijgbaar is. De klok werkt een jaar lang probleemloos op 1 batterij (meegeleverd), geen snoer dus. De klok is daarom altijd mobiel. De tijd en datum worden gevoed door slechts 1 batterij in plaats van 2 of meer zoals bij veel andere kalenderklokken. Dit garandeert een storingsvrije werking en voorkomt tevens voortijdige vervanging van alle batterijen omdat 1 batterij leeg raakt.
Model BQ38: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd;
Model BQ12: 1x AA batterij (1,5 V), ook wel penlite genoemd;
Model QD35: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd.

Hoe degelijk is de Twemco dementieklok?
Een klok is degelijk en betrouwbaar. Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische dementieklokken. In de klokken zitten veel geoctrooieerde uitvindingen verwerkt. Twemco kan inmiddels bogen op meer dan vijftig jaar ervaring en heeft wereldwijd meer dan 1 miljoen klokken verkocht. ZorgVoordeelwinkel.nl biedt een uitstekende garantie en service. ZorgVoordeelwinkel.nl is al meer dan 10 jaar Twemco dealer en levert bovendien tegen de scherpste prijzen!

Hoe gaat het met de zomertijd en wintertijd?
Een Twemco dementieklok werkt probleemloos; de klok is niet zender gestuurd en dus niet afhankelijk van een binnenkomend signaal. Dit betekent wel dat u de zomer en winter tijd handmatig zal moeten aanpassen. Dit is zo gebeurd en vergelijkbaar met het verzetten van een normale klok. Alle overige instellingen blijven altijd behouden!

Is de Twemco dementieklok gemakkelijk in te stellen? Ook voor ouderen?
Ja, de klok is voor iedereen makkelijk en snel in te stellen. ZorgVoordeelwinkel.nl levert een duidelijke Nederlandse gebruiksvoorschrift mee! Het instellen is eenmalig. De ideale seniorenklok dus.

Analoog (wijzerplaat) of digitaal?
Voor verwarde en dementerende mensen is de Twemco klok met wijzerplaat het meest geschikt: de gebruiker kan klokkijken zoals hij/ zij het vroeger geleerd heeft! De dementieklok is bovendien overzichtelijk én begrijpelijk voor de gebruiker. De dementieklok van Twemco is niet voor niets de meest verkochte dementieklok van Nederland. De Twemco BQ12 (dementieklok met grote wijzerplaat) is de meest gebruikte klok in zorg- en verpleeginstellingen.

Welke uitvoering is het meest verkocht?
De dementieklok met kleine wijzerplaat (type: BQ-38) is de absolute nummer 1. Deze klok is het meest geschikt om neer te zetten (tafelmodel), maar kan ook worden opgehangen. De cijfers en letters die de datum weergeven zijn even groot als die van de dementieklok met grote wijzerplaat (type: BQ-12). Deze klok (wandmodel) is ideaal voor in wat grotere kamers/ruimtes.

Worden de dagen en maanden in het Nederlands of in het Engels weergegeven?
ZorgVoordeelwinkel.nl biedt alleen Nederlandstalige klokken aan. Er bestaan wel Engelstalige klokken.

Waarom hebben de Twemco klokken geen jaartal-aanduiding?
Twemco heeft ervoor gekozen om de dag, datum en tijd te tonen. Hiermee heeft de gebruiker in één oogopslag alle benodigde informatie. Geen jaartal dus, dit geeft rust. Bij mechanische klokken moet het jaartal overigens altijd handmatig worden aangepast: los meegeleverde cijfertjes (2, 0, 2, 0 voor 2020 etc.) moeten dan in een roostertje op de voorkant v/d klok worden gedrukt. Twemco levert deze klokken niet.

Wandmodel of tafelmodel?
Een wandmodel dementieklok heeft veel voordelen. Zo neemt een wandklok geen ruimte in en kan bovendien niet worden omgestoten. De tijd en datum zijn overal vandaan goed zichtbaar en zo kan de gebruiker altijd even 'spieken'. Omdat de instelknoppen - ook bij deze klok - vaak aan de achterkant zitten, kunnen instellingen nooit onbedoeld worden gewijzigd. De wandklok staat ook nog eens decoratief aan de wand en oogt niet als een hulpmiddel.

Wat is de levertijd?
Wilt u een dementieklok kopen? ZorgVoordeelwinkel.nl levert altijd direct uit voorraad. En tegen de scherpste prijzen! Wanneer u op werkdagen vóór 17.00 uur bestelt, heeft u de kalenderklok de volgende dag (óók op zaterdag!) al in huis. Bestelt u op een zaterdag of zondag, dan wordt de klok op de dinsdag bezorgd. Gratis verzending voor Nederland en België! De zending is bovendien verzekerd. Geen enkel risico dus!

Wat maakt een dementieklok van Twemco zo bruikbaar?
Herkenbaar
Vanaf het moment dat iemand de eerste dementieverschijnselen krijgt, slaat hij/ zij geen beelden meer op. De laatste beelden verdwijnen het eerst. Moderne, d.w.z. nieuw vormgegeven, spullen worden niet meer als zodanig herkend. Een modern vormgegeven stoel wordt niet meer gezien als iets waar je op kunt zitten. De vormgeving van een dementieklok is dus belangrijk. Een dementieklok moet herkenbaar zijn als zijnde een echte klok. De dementieklok van Twemco heeft bij uitstek een herkenbare vormgeving: de wijzerplaat is nog echt en het datum-flipmechanisme herinnert aan vroegere jaren.

Vertrouwd
Naast herkenbaarheid is het natuurlijk mooi meegenomen als spullen positieve gevoelens oproepen. In veel verpleeghuizen is daarom een kamer ingericht, speciaal voor mensen met dementie. In zo'n kamer staan spullen uit het verleden, vaak uit de jaren zestig en zeventig: een wandkoffiemolen, rotan meubels, geëmailleerde voorraadbussen et cetera. Heel vaak brengt dit mooie herinneringen terug. Even terug in de tijd... Het gebruik van vertrouwd ogende spullen is daarom aan raden, ook als het gaat om hulpmiddelen. De dementieklok van Twemco is hiervan een mooi voorbeeld. De tijd kan nog worden afgelezen van een echte cijferwijzerplaat; de dag en datum worden weergegeven met echte cijfers en letters. Deze cijfers en letters staan op zogenaamde 'flipplaatjes'. Elke keer als er een dag om gaat, 'flipt' er zo'n plaatje om. Pure nostalgie die doet denken aan de tijdsaanduiding van wekkerradio's uit de tijd dat de gebruiker nog jong was. Maar vergis u niet, de techniek van de dementieklok is hedendaags en zit boordevol nieuwe patenten.

Duidelijk
De tijd, dag en datum moeten altijd - ook bij fel zonlicht - uitstekend afleesbaar zijn. Daarnaast moet de klok natuurlijk overzichtelijk zijn; de dag en datum naast elkaar, geeft een rustig beeld. Te veel of niet relevante informatie is af te raden. Twemco maakt dementieklokken die voor de gebruiker duidelijk, overzichtelijk en begrijpelijk zijn.