Coronavirus: Wij zijn gewoon geopend. De aangegeven levertijden blijven van toepassing. 
Hulp nodig bij het bestellen? Bel 0294 269 851 (ma t/m zat. 9.00 uur - 18.00 uur). 

Bent u op zoek naar een volautomatische dementieklok met een herkenbare vormgeving? Dan is de klok van Twemco wellicht iets voor u. De klok heeft nog een wijzerplaat met echte cijfers en echte wijzers. En ook de dag/ datum wordt nog getoond in echte cijfers en letters. Dit zorgt voor een zeer duidelijke weergave van de tijd en datum - óók bij fel zonlicht - én maakt de klok ook geschikt voor slechtzienden. De techniek is modern; de klok verbruikt zeer weinig energie én de tijd, dag en datum kloppen altijd. Kenmerkend voor een dementieklok van Twemco! Onderaan deze pagina: 12 praktische vragen over Twemco dementieklokken!

 

Dementieklok met wijzerplaat

Dementieklok met wijzerplaat
Volautomatische dementieklok met kleine cijferwijzerplaat en grote datumaanduiding. Compact model, bedoeld om neer te zetten of eventueel op te hangen. 165,00
€ 119,00

Dementieklok met wijzerplaat

Dementieklok met wijzerplaat
Volautomatische dementieklok, technisch gelijk aan de witte uitvoering. Dankzij de kleurstelling (wit op zwart) extra geschikt voor slechtzienden. 165,00
€ 119,00

Dementieklok met grote wijzerplaat

Dementieklok met grote wijzerplaat
Volautomatische dementieklok (wandmodel) met grote cijferwijzerplaat en dus bijzonder goed afleesbaar. 179,00
€ 147,00

Dementieklok met grote wijzerplaat

Dementieklok met grote wijzerplaat
Volautomatische dementieklok (wandmodel) met grote cijferwijzerplaat. Zwart model dus zeer geschikt voor slechtzienden. 179,00
€ 152,00

Dementieklok met 24 uurs tijdsaanduiding

Dementieklok met 24 uurs tijdsaanduiding
Digitale kalenderklok met grote tijds- en datumaanduiidng. Volautomatische kalender voor altijd correcte datumweergave. 199,95
€ 149,95

Dementieklok met 24 uurs tijdsaanduiding

Dementieklok met 24 uurs tijdsaanduiding
Digitale kalenderklok met grote tijds- en datumaanduiidng. Volautomatische kalender voor altijd correcte datumweergave. 199,95
€ 149,95

Digitale dementieklok met dag

Digitale dementieklok met dag
Digitale klok met dag. Verlicht display met hoog contrast. Geen WIFI verbinding of abonnement nodig! 107,50
€ 53,00

Klok met dag, zendergestuurd

Klok met dag, zendergestuurd
Handig geheugensteuntje voor de dag en datum. Zendergestuurd dus altijd correcte weergave! 49,95
€ 29,95

Dementieklok met dagdeel en spraak

Dementieklok met dagdeel en spraak
Kalenderklok met Nederlandse spraak. Deze digitale kalenderklok heeft grote, heldere cijfers. Na het aanraken van het scherm worden de tijd en datum in duidelijk Nederlands uitgesproken.
€ 119,00


12 veel gestelde vragen over de Twemco dementieklok:

Houdt de Twemco dementieklok rekening met het schrikkeljaar?
Ja, de Twemco dementieklok houdt hier rekening mee! Dit in tegenstelling tot de meeste andere dementieklokken.


Weet de dementieklok uit hoeveel dagen elke maand bestaat?
Ja, de klok van Twemco is automatisch en weet dus altijd precies hoeveel dagen elke maand heeft. De datum hoeft dus nooit te worden aangepast. Bij niet-automatische klokken moet de datum elke maand worden aangepast; elke maand telt dan standaard 31 dagen. Er bestaan zelfs 'dementieklokken' waarbij de dag en datum elke dag met de 3 knopjes (bovenop) moeten worden verzet. Dit zijn gadgets en niet bruikbaar voor mensen met geheugenproblemen. Twemco produceert deze klokken niet. Twemco produceert alleen volautomatische dementieklokken.


Is de datum altijd goed afleesbaar?
Door de grootte van de cijfers en letters, resp. 3,5 en 2,5 cm hoog (geldt voor alle modellen!) en de kleurstelling (wit op zwart) is de datum, zelfs bij fel zonlicht, altijd goed af te lezen. Dit maakt de klok ook geschikt voor slechtzienden.


Zit er een speciale batterij in de Twemco dementieklok?
Nee, in de klokken zit een gangbare batterij die overal verkrijgbaar is. De klok werkt een jaar lang probleemloos op 1 batterij (meegeleverd). De klok is dus altijd mobiel. De tijd en datum worden gevoed door slechts 1 batterij in plaats van 2 of meer zoals bij veel andere kalenderklokken. Dit garandeert een storingsvrije werking en voorkomt tevens voortijdige vervanging van alle batterijen omdat 1 batterij leeg raakt.
Model BQ38: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd;
Model BQ12: 1x AA batterij (1,5 V), ook wel penlite genoemd;
Model QD35: 1x C batterij (1,5 V), ook wel Engelse staaf batterij genoemd.

Hoe degelijk is de Twemco dementieklok?
Een klok is degelijk en betrouwbaar. Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische dementieklokken. In de klokken zitten veel geoctrooieerde uitvindingen verwerkt. Twemco kan inmiddels bogen op meer dan vijftig jaar ervaring en heeft wereldwijd meer dan 1 miljoen klokken verkocht. ZorgVoordeelwinkel.nl biedt een uitstekende garantie en service. ZorgVoordeelwinkel.nl is al meer dan 10 jaar Twemco dealer en levert bovendien tegen de scherpste prijzen!

Hoe gaat het met de zomertijd en wintertijd?
Een Twemco dementieklok werkt probleemloos; de klok is niet zender gestuurd en dus niet afhankelijk van een binnenkomend signaal. Dit betekent wel dat u de zomer en winter tijd handmatig zal moeten aanpassen. Dit is zo gebeurd en vergelijkbaar met het verzetten van een normale klok. Alle overige instellingen blijven altijd behouden!

Is de Twemco dementieklok gemakkelijk in te stellen? Ook voor ouderen?
Ja, de klok is voor iedereen makkelijk en snel in te stellen. ZorgVoordeelwinkel.nl levert een duidelijke Nederlandse gebruiksvoorschrift mee! Het instellen is eenmalig. De ideale seniorenklok dus.

Analoog (wijzerplaat) of digitaal?
Voor verwarde en dementerende mensen is de Twemco klok met wijzerplaat het meest geschikt: de gebruiker kan klokkijken zoals hij/ zij het vroeger geleerd heeft! De dementieklok is bovendien overzichtelijk én begrijpelijk voor de gebruiker. De dementieklok van Twemco is niet voor niets de meest verkochte dementieklok van Nederland. De Twemco BQ12 (dementieklok met grote wijzerplaat) is de meest gebruikte klok in zorg- en verpleeginstellingen.

Welke uitvoering is het meest verkocht?
De dementieklok met kleine wijzerplaat (type: BQ-38) is de absolute nummer 1. Deze klok is het meest geschikt om neer te zetten (tafelmodel), maar kan ook worden opgehangen. De cijfers en letters die de datum weergeven zijn even groot als die van de dementieklok met grote wijzerplaat (type: BQ-12). Deze klok (wandmodel) is ideaal voor in wat grotere kamers/ruimtes.

Worden de dagen en maanden in het Nederlands of in het Engels weergegeven?
ZorgVoordeelwinkel.nl biedt alleen Nederlandstalige klokken aan. Er bestaan wel Engelstalige klokken.

Waarom hebben de Twemco klokken geen jaartal-aanduiding?
Twemco heeft ervoor gekozen om de dag, datum en tijd te tonen. Hiermee heeft de gebruiker in één oogopslag alle dagelijks benodigde informatie. Geen verspilde ruimte aan een jaartal dus. Bij klokken met een jaartal, moet het jaar overigens altijd handmatig worden aangepast: los meegeleverde cijfertjes (2, 0, 1, 6 etc.) moeten dan in een roostertje op de voorkant v/d klok worden gedrukt (m.u.v. LED klokken). Twemco levert deze klokken niet.

Wandmodel of tafelmodel?
Een wandmodel dementieklok heeft veel voordelen. Zo neemt een wandklok geen ruimte in en kan bovendien niet worden omgestoten. De tijd en datum zijn overal vandaan goed zichtbaar en zo kan de gebruiker altijd even 'spieken'. Omdat de instelknoppen - ook bij deze klok - vaak aan de achterkant zitten, kunnen instellingen nooit onbedoeld worden gewijzigd. De wandklok staat ook nog eens decoratief aan de wand en oogt niet als een hulpmiddel.

Wat is de levertijd?
Wilt u een dementieklok kopen? ZorgVoordeelwinkel.nl levert altijd direct uit voorraad. En tegen de scherpste prijzen! Wanneer u op werkdagen vóór 17.00 uur bestelt, heeft u de kalenderklok de volgende dag (óók op zaterdag!) al in huis. Bestelt u op een zaterdag of zondag, dan wordt de klok op de dinsdag bezorgd. Gratis verzending voor Nederland en België! De zending is bovendien verzekerd. Geen enkel risico dus!

Aanvulling n.a.v. vragen/klachten/opmerkingen (28/2):
Het aantal dementieklokken groeit nog elke dag. Steeds vaker digitaal en met LCD of LED scherm. Een digitale tijdsweergave is niet handig voor de gebruiker. Eigenlijk zijn dit ook gewoon bureauklokken. De leesbaarheid bij fel zonlicht is ronduit slecht en de kwaliteit laat vaak te wensen over.

dementieklok wandklok
dementieklok op kast
seniorenklok

Staan de handleidingen ook ergens digitaal?

Handleiding BQ-12 dementieklok (klok met grote wijzerplaat):


- Met de groene knop aan de achterzijde van de dementieklok kan de tijd worden ingesteld. Opdat de datumomschakeling op de juiste tijd gebeurt (12.00 uur in de nacht) dient de tijd op de juiste manier te worden ingesteld. Op een wijzerplaat kan men niet zien of het 04.00 uur in de morgen is, dan wel 16.00 uur (04.00 uur) in de middag.
- Tussen de wijzer-as en het getal van 09.00 uur op de wijzerplaat is een kleine cirkelvormige opening. Deze opening is ook afgebeeld op de Engelstalige sticker op de achterzijde van de dementieklok.
- Op deze sticker ziet u de verschillende afbeeldingen die het verloop van de dag weergeven.
* Zie sticker*
Als u bijvoorbeeld de dementieklok wilt instellen op 10.00 uur in de morgen dan moet het vlakje wit zijn. Wilt de de tijd instellen op 07.00 uur in de avond, dan zal het vakje bijna zwart zijn. Stel vervolgens met de schuifknoppen aan de achterzijde van de dementieklok de gewenste dag en daarna de datum in.

Instellen van de maand:
Naast de weergave van de maand ziet u een klein blokje met de aanduiding 1, 2 3 of 4. Op de sticker op de achterzijde van de dementieklok kunt u weer zien welk nummer er in uw geval naast de maand moet staan. Stelt u bijvoorbeeld de dementieklok in op de maand mei in het jaar 2019, dan moet naast de aanduiding van MEI het cijfer "3" staan. De instelling van de maand doet u met de desbetreffende schuifknop aan de achterzijde van de dementieklok. U drukt net zolang op deze schuifknop totdat het juiste cijfer naast de betreffende maand staat.

U behoeft deze instelling maar één keer te doen. De klok zal op de batterij ongeveer 1-jaar goed werken. Wij adviseren u om er elk jaar (bijvoorbeeld met de zomer-/ wintertijd omstelling) een nieuwe batterij in te doen. Een z.g. alkalinebatterij verdient de voorkeur.


Dementieklok

Twemco maakt kwalitatief hoogwaardige dementieklokken. De behuizing van de klok is gemaakt van slagvast ABS kunststof. Dit maakt de klok bijzonder sterk en toch licht van gewicht. Het front is gemaakt van acrylglas; dit lijkt op gewoon glas, maar is veiliger. De klok van Twemco is begrijpelijk voor de gebruiker, nauwkeurig, praktisch en tijdelijk extra gunstig geprijsd! De dementieklok wordt ook wel Alzheimerklok genoemd.

Kalenderklokken van Twemco ogen vriendelijk; de dag en datum worden overzichtelijk naast elkaar weergegeven. Wanneer er een dag verstrijkt, zullen de dag en de datum om 24.00 uur 's nachts automatisch(!) naar de volgende dag 'omflippen'.

De flip bladen met de cijfers en letters die de dag en datum weergeven, geven de klok een vleugje retro. Deze herkenbare vormgeving tezamen met de 'ouderwetse' cijferwijzerplaat geeft de gebruiker een veilig gevoel. En maakt dementieklok bij uitstek geschikt voor mensen met dementie. 

Slechts 1 batterij stuurt de tijd én datum aan en dat staat garant voor een storingsvrije werking; een snoer is dus niet nodig en dat houdt de klokken altijd mobiel. Daarom blijft het tafelmodel (stabiel staande vorm) altijd direct verplaatsbaar en kan het wandmodel op elke plaats worden opgehangen. De kalenderklokken/ dementieklokken zijn bovendien zeer nauwkeurig.

Wat maakt een Twemco Kalenderklok zo bijzonder?

- Volautomatischdus altijd de correcte (Nederlandse) dag en datum;
- hoge kwaliteitsklok met bijzonder goed afleesbare dag- en datumaanduiding;
- herkenbare en tijdloze vormgeving die in elke interieur past; 
- probleemloze werking door veel geoctrooieerde uitvindingen; 
- beproefd ontwerp, vanaf 1956 geproduceerd (al meer dan 1 miljoen x verkocht);
- meest gebruikte datumklok/ dementieklok in zorg- en verpleeginstellingen!