12 veel gestelde vragen over de Twemco BQ12 klok:

Houdt de klok rekening met het schrikkeljaar?
Ja, de klok houdt hier rekening mee! Dit in tegenstelling tot de meeste andere klokken.

Weet de klok uit hoeveel dagen elke maand bestaat?
Ja, de klok van Twemco is volautomatisch en weet dus altijd precies hoeveel dagen elke maand heeft. De datum hoeft dus nooit te worden aangepast. Bij niet-automatische klokken moet de datum elke maand worden aangepast; elke maand telt dan standaard 31 dagen. Er bestaan zelfs 'datumklokken' waarbij de dag en datum elke dag met de 3 knopjes (bovenop) moeten worden verzet. Dit zijn gadgets en niet bruikbaar voor mensen met geheugenproblemen. Twemco produceert deze klokken niet. Twemco produceert alleen volautomatische klokken.

Is de datum altijd goed afleesbaar?
Door de grootte van de cijfers en letters, resp. 3,5 en 2,5 cm hoog en de kleurstelling (wit op zwart) is de datum, zelfs bij fel zonlicht, altijd goed af te lezen. Dit maakt de klok ook geschikt voor slechtzienden.

Zit er een speciale batterij in de Twemco klok?
Nee, in de klokken zit een gangbare batterij die overal verkrijgbaar is. De klok werkt een jaar lang probleemloos op 1 batterij (meegeleverd), geen snoer dus. De klok kan dus overal worden opgehangen. De tijd en datum worden gevoed door slechts 1 batterij in plaats van 2, 3 of zelfs nog meer zoals bij veel andere klokken. Dit garandeert een storingsvrije werking en voorkomt tevens voortijdige vervanging van alle batterijen omdat 1 batterij leeg raakt.
Model BQ12: 1x AA batterij (1,5 V), ook wel penlite genoemd.

Hoe degelijk is de Twemco klok?
De klok is degelijk en betrouwbaar. Twemco is wereldwijd de enige fabrikant die gespecialiseerd is in volledig automatische klokken. In de klokken zitten veel geoctrooieerde uitvindingen verwerkt. Twemco kan inmiddels bogen op meer dan vijftig jaar ervaring en heeft wereldwijd meer dan 1 miljoen klokken verkocht. ZorgVoordeelwinkel.nl biedt een uitstekende garantie en service. ZorgVoordeelwinkel.nl is al meer dan 10 jaar Twemco dealer en levert bovendien tegen de scherpste prijzen!

Hoe gaat het met de zomertijd en wintertijd?
Een Twemco klok werkt probleemloos; de klok is niet zender gestuurd en dus niet afhankelijk van een binnenkomend signaal. Dit betekent wel dat u de zomer en winter tijd handmatig zal moeten aanpassen. Dit is zo gebeurd en vergelijkbaar met het verzetten van een normale klok. Alle overige instellingen blijven altijd behouden! 

Is de Twemco klok gemakkelijk in te stellen? Ook voor ouderen?
Ja, de klok is voor iedereen makkelijk en snel in te stellen. ZorgVoordeelwinkel.nl levert een duidelijke Nederlandse gebruiksvoorschrift mee! Het instellen is eenmalig. De ideale klok voor ouderen dus.

Staat het woord 'dementieklok' op de klok zelf?
Nee, dit woord staat noch op de klok noch op de verpakkingsdoos. In de handleiding en op de factuur wordt de term 'kalenderklok' gebruikt.

Analoog (wijzerplaat) of digitaal?
Voor verwarde en dementerende mensen is een klok met wijzerplaat het meest geschikt: de gebruiker kan klokkijken zoals hij/ zij het vroeger geleerd heeft! De klok is bovendien overzichtelijk én begrijpelijk voor de gebruiker. De klok van Twemco is niet voor niets de meest verkochte datumklok van Nederland. Deze klok tevens is de meest gebruikte klok in zorg- en verpleeginstellingen.

Worden de dagen en maanden in het Nederlands of in het Engels weergegeven?
ZorgVoordeelwinkel.nl biedt alleen Nederlandstalige klokken aan. Er bestaan wel Engelstalige klokken.

Waarom hebben de Twemco klokken geen jaartal-aanduiding?
Twemco heeft ervoor gekozen om de dag, datum en tijd te tonen. Hiermee heeft de gebruiker in één oogopslag alle benodigde informatie. Geen jaartal dus, dit geeft rust. Bij mechanische klokken, dus geen LED of LCD, moet het jaartal overigens altijd handmatig worden aangepast: los meegeleverde cijfertjes (2, 0, 2, 1 voor 2021 etc.) moeten dan in een roostertje op de voorkant v/d klok worden gedrukt. Twemco levert deze klokken niet.

Waarom een wandmodel?
Een wandmodel klok heeft veel voordelen. Zo neemt een wandklok geen ruimte in en kan bovendien niet worden omgestoten. De tijd en datum zijn overal vandaan goed zichtbaar en zo kan de gebruiker altijd even 'spieken'. De instelknoppen zitten aan de achterkant; instellingen kunnen dus nooit onbedoeld worden gewijzigd. De wandklok staat ook nog eens decoratief aan de wand en oogt niet als een hulpmiddel.

Wat is de levertijd?
Wilt u een klok kopen? ZorgVoordeelwinkel.nl levert altijd direct uit voorraad. En tegen de scherpste prijzen! Wanneer u op werkdagen vóór 17.00 uur bestelt, heeft u de kalenderklok de volgende dag (óók op zaterdag!) al in huis. Bestelt u op een zaterdag of zondag, dan wordt de klok op de dinsdag bezorgd. Gratis verzending voor Nederland en België! De zending is bovendien verzekerd. Geen enkel risico dus!