Dementieklok met cijferwijzerplaat

Bent u op zoek naar een duidelijke en ongecompliceerde dementieklok? Dan is de dementieklok van Twemco iets voor u.

De deugdelijke dementieklokken van Twemco hebben nog een echte cijferwijzerplaat en ook de dag en datum worden nog weergegeven met echte cijfers en letters. Dit zorgt voor een extra duidelijke weergave van de tijd en datum. Bovendien geen poespas en daarom te begrijpen door de gebruiker. Lees ook de ervaringen onderaan deze pagina!

Hulpmiddelen met de beste prijs-kwaliteitverhouding, razendsnel en foutloos geleverd!

  • Meest uitgebreide assortiment van NL
  • Razendsnelle levering
  • 30.000+ tevreden klanten
  • Ruim 3.000 artikelen
Geweldig fijn gevoel.
"Mijn moeder, onlangs 85 jaar geworden, kampt sinds een half jaar met een slecht geheugen. Voortekenen van dementie en in de dagelijkse praktijk natuurlijk erg onhandig als ze niet meer weet welke dag het is. Het "kruisje" op de agenda om de dagen door te strepen die zijn geweest, helpt niet meer; simpelweg omdat ze 's middags al niet meer weet, dat ze 's morgens al een dag heeft doorgestreept. Dus loopt ze al snel een aantal dagen "vooruit" en gaan er zodoende nogal wat afspraken de mist in. In verschillende huishoudwinkels (Hema, Mediamarkt, Action en ook Medipoint van de hulpmiddelen) gezocht naar een simpel klokje waarop de datum goed te zien is. Er zijn inderdaad verschillende datumklokken leverbaar, echter altijd slecht afleesbaar door te kleine cijfers en letters. Of goedkope klokjes (Blokker) waarbij de dag/datum elke dag handmatig moet worden verzet. Op internet uiteindelijk die speciale automatische wandklok met duidelijke datum en dag-aanduiding gevonden. Eerste indruk; poeh; wel erg groot ding en ook behoorlijk aan de prijs. Waarbij de ZorgVoordeelwinkel.nl overigens de goedkoopste aanbieding en goede recensies had en aldus via internet besteld. Zeer duidelijk, correct en snel geleverd. Klok aan mijn moeder gegeven en op een duidelijke plaats in de woonkamer opgehangen, vlakbij haar agenda. En warempel; het werkt perfect; ik bel haar regelmatig op onregelmatige tijden en vraag haar dan welke dag het is. Zonder, op dat moment aan de telefoon, te hoeven "spieken" weet ze nu welke dag het is. Ze is er erg blij mee en voelt zich ook weer zelfverzekerd. Zich niet meer hoeven te schamen, dat ze alweer een afspraak heeft gemist en het fijne gevoel dat ze de dagelijkse dingetjes en afspraken weer onder controle heeft. En het brengt ook weer rust in haar leven; geen extra lasten en zorgen meer om de gemiste afspraken bij de dokter, fysiotherapie, ziekenhuis enz. weer opnieuw te moeten maken en inplannen. Kortom; het kost wat, maar dan heb je ook wat. Ga niet rommelen met goedkope alternatieven die uiteindelijk toch niet werken. De praktische kalenderklok van Twemco is het dubbel en dik waard en ik kan het iedereen, die moeite heeft met het geheugen, aanbevelen. En last-but-not-least; het geeft jezelf ook een geweldig goed gevoel om iets aan je dierbaren te kunnen geven, waarmee je ze echt goed kunt helpen en gelukkig mee kunt maken".
Dhr P.L. uit Sterksel

"Indertijd heb ik, op advies van de teamleider van het verpleeghuis/ revalidatiecentrum, deze dementieklok aangeschaft voor mijn moeder. Ze lag al een halfjaar in het verpleeghuis om te revalideren; ze was namelijk geopereerd en het herstel verliep moeizaam. Hoewel haar geheugen nog goed leek, had ze toch een beetje moeite gekregen met het onthouden van de juiste dag en ook het dagritme was een beetje zoek. Een klok met datum zou uitkomst bieden. Omdat het niet was toegestaan om een klok op te hangen, heb ik toen gekozen voor het tafelmodel van Twemco. Na wat zoeken naar de juiste plaats uiteindelijk gekozen voor een plaatsje op een klein tafeltje schuin tegenover haar bed. De dementieklok loopt op een batterij en dat is erg handig, een stopcontact in de buurt was niet nodig. Het resultaat bleek verbluffend; het zelfvertrouwen van mijn moeder kwam terug en zij werd weer de alerte vrouw die zij altijd geweest was. Ik heb het idee dat de dementieklok haar herstel enorm heeft geholpen. Ze woont nu weer thuis en misschien is de dementieklok niet meer nodig. maar de klok heeft toch een prominente plaats in haar woonkamer gekregen. Dat de dementieklok er ook nog leuk uitziet, is dan een prettige bijkomstigheid!"
Mw v. G. uit Emmen